X

Jurnalist: R. Moldova și Ucraina vor începe negocierile de aderare la UE în martie 2024

R. Moldova și Ucraina vor primi aviz pozitiv din partea Comisiei Europene privind lansarea în martie 2024 a negocierilor de aderare la UE, în timp ce Georgia va primi statutul de candidat, cu anumite condiționalități pentru avansarea către următorul pas spre integrare.

Despre acest lucru a anunțat, jurnalistul Europa Liberă Rikard Jozwiak, care a scris pe pagina sa de Twitter că subiectul dat a fost discutat ieri, 6 noiembrie, de șefii de cabinet ai celor 27 de comisari europeni.

Citeşte şi: Adrian Albu: De fiecare dată vor fi alături de dumneavoastră

„Șefii de cabine ai celor 27 de comisari europenei s-au întâlnit luni pentru a discuta extinderea Uniunii Europene. Discuțiile vor continua marți cu privire la ultimele nuanțe, dar premisele de bază sunt clare: Ucraina și R. Moldova vor începe negocierile de aderare, probabil în martie 2024, iar Georgia va primi statutul de țară candidată cu anumite condiționalități pentru avansarea către următoru pas” a scris Jozwiak.

Amintim că, pe 5 octombrie, Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate de voturi o Rezoluție prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2023. S-a cerut, între altele, liberalizarea permanentă a comerțului cu Uniunea Europeană și integrarea Republicii Moldova pe piața unică europeană, înainte de finalizarea negocierilor de aderare.

Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Tags: candidatGeorgiaMoldovaRikard JozwiakUE
Categorii: Știrile zileiU.E.