X

Jurnalist sârb, întors de pe aeroportul din capitala EAU întrucât se afla pe o ‘listă neagră’

Un jurnalist de investigaţii sârb nu a primit permisiunea de a intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (EAU), unde urma să participe la o conferinţă organizată de ONU pe tema corupţiei, el fiind inclus pe o listă neagră elaborată de o ţară al cărei nume nu a fost precizat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Stevan Dojcinovic a călătorit marţi de la Belgrad la Abu Dhabi şi a revenit în capitala sârbă miercuri dimineaţă după ce a stat 12 ore în aeroportul din capitala EAU.

Citește și : La 30 de ani de la tranziţia democratică, numeroşi bulgari încă regretă comunismul

”Mi s-a spus că numele meu se află pe o listă neagră al unei alte ţări. Date fiind relaţiile strânse între Emiratele Arabe Unite şi Belgrad, nu exclud ca Serbia să fie implicată”, a spus jurnalistul.

Contactat de Reuters, Ministerul de Externe al Serbiei nu a făcut vreun comentat despre acest caz.

Asociaţia jurnaliştilor independenţi din Serbia a protestat împotriva deportării lui Dojcinovic.

Portalul de ştiri Krik, condus de Stevan Dojcinovic, scrie mai ales despre presupusele legături între politicieni sârbi şi criminalitatea organizată. De asemenea, site-ul a publicat ştiri despre proiectele dezvoltate de EAU în Serbia.

Citește și : HRW: Țările din UE trebuie să amelioreze situaţia minorilor din taberele de refugiaţi

În 2015, Dojcinovic nu a putut intra în Rusia, foarte probabil dintr-un motiv asemănător.

În 2019, Serbia se plasează pe poziţia 90 dintr-o listă de 180 de ţări în Indicele privind libertatea presei în lume realizat de ‘Reporteri Fără Frontiere’. Emiratele Arabe Unite ocupă poziţia 133. Pe primul loc se află Norvegia, ţara cu cel mai ridicat grad de libertate a presei.

Tags: aeroportBelgradEAUKrikONUStevan Dojcinovic
Categorii: DiasporaSinteze