X

Jurnalista Irina Tabaranu: Unii polițiști ajută separatiștii de la Tiraspol să răpească mai multe persoane

Jurnalista Irina Tabaranu de la Zona de Securitate a povestit în cadrul unui podcast cum unii polițiști din dreapta Nistrului ajută separatiștii de la Tiraspol să răpească mai multe persoane. Jurnalista a povestit că astfel de cazuri sunt înregistrate, iar cel mai grav este că foarte mulți oameni din sistemul de drept din R. Moldova au așa-zisa cetățenie transnistreană.

„Prima mea dezamăgire și realizare că atunci când eu sunt în Transnistria sunt pe cont propriu a fost atunci când am văzut că polițiștii din cadrul IP Bender sunt în relații foarte bune cu miliția transnistreană. Ei circulă cu mașini cu numere transnistrene și foarte mulți ofițeri CNA au mașini cu numere de înmatriculare transnistrene merg la unele acțiuni de urmărire penală cu aceste mașini”, a spus Irina Tabaranu în cadrul podcastului Raport cu Nicolae Chicu.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Jurnalista a menționat că ea nu poate conta pe autoritățile constituționale atunci când vine vorba despre regimul de la Tiraspol și nu vrea să ajungă la situația în care să fie protejată de polițiștii din dreapta Nistrului pentru că ei sunt rude cu milițienii transnistreni.

„Am asistat de multe ori cum polițiștii moldoveni și milițienii transnistreni dau mâna și au discuții amicale. Atunci eu mi-am dat seama că nu există protecție, iar acele răpiri care au loc cu implicarea polițiștilor moldoveni au fost documentate și sunt parte a unor urmăriri penale”, mai spune Irina.

Ea a adus aminte și despre cazul fostului ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, care este cercetat într-un dosar de răpire a unui fost funcționar transnistrean

„În 2018, Ghenadie Cuzmiciov a fost răpit de pe traseul Chișinău – Leușeni. Întâi el a fost oprit de polițiștii moldoveni, după care au venit milițienii transnistreni și le-au luat și a fost torturat, iar după a fost condamnat la închisoare”, a mai spus Irina.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Tags: Irina TabaranuNistruTiraspolzona de securitate
Categorii: Știrile zilei