Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC privind plată echitabilă

Publicat:

Jurnalista Samira Ahmed a câștigat vineri procesul cu BBC pentru plată echitabilă, după ce a reclamat faptul că a fost plătită cu o sumă mai mică decât un coleg care a făcut un job similar pentru rețeaua de televiziune, anunță compania britanică, scrie mediafax.

Prezentatoarea Samira Ahmed a câștigat procesul în care a arătat că suma de 700.000 de lire sterline primită în calitate de gazdă a emisiunii Newswatch de la BBC a fost mai mică decât cea plătită lui Jeremy Vine, prezentatorul emisiunii Points of View realizat pentru aceeași rețea.


Citește și : Trump sugerează că ar fi trebuit să primească Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019

Decizia unanimă pronunțată de Tribunalul Forțelor de Muncă a fost că activitățile prestate de cei doi jurnaliști au fost similare iar BBC nu a reușit să arate că diferența dintre salarii nu s-a datorat diferenței de sex dintre angajați.

Ahmed a anunțat că este ”bucuroasă că s-a rezolvat”.

”Nicio femeie nu vrea să ia măsuri împotriva propriului angajator”, a arătat jurnalista, care a specificat ”Iubesc să lucrez pentru BBC”.

Rețeaua de televiziune a negat acuzațiile și a comentat: ”Regretăm că în acest caz s-a ajuns la tribunal”.

BBC a dat asigurări că “va găsi împreună cu Samira un mod de a merge mai departe într-o direcție bună”.

Ahmed a mulțumit Uniunii Naționale a Jurnaliștilor (National Union of Journalists- NUJ), echipei sale de avocați și ”tuturor- toți bărbații și femeile care m-au sprijinit în această chestiune a plății echitabile”. Jurnalista a precizat: “Abia aștept să îmi fac treaba în continuare și să dau știri, nu să fiu eu însămi o știre”.

Ahmed a spus în fața tribunalului că nu poate să înțeleagă ”cum a fost posibil să primească o femeie un salariu micșorat atât de mult în comparație cu Jeremy Vine, un bărbat care prezenta o emisiune asemănătoare cu a ei și muncea în același mod cu ea”.

Vine primea 3.000 de lire sterlie pentru fiecare episod al emisiunii sale de la BBC One, în perioada 2008 – 2018. Ahmed nu primea decât 440 de lire sterline pentru fiecare ediție a emisiunii pe care o prezintă la BBC News Channel și BBC Breakfast.

Citește și : Irlanda de Nord: Acord între republicani şi unionişti privind încetarea blocajului politic

Decizia tribunalului a arătat că ”Diferența este izbitoare în acest caz. Jeremy Vine a fost plătit de peste șase ori mai mult decât reclamanta pentru același gen de muncă”.

Rețeaua a încercat să arate că Ahmed a fost plătită cu aceeași sumă pe care o primea predecesorul ei din emisiunea Newswatch, Ray Snoddy. Compania a recunoscut totuși că sistemul de plată practicat în trecut ”nu era destul de transparent și de corect” și că ”am făcut schimbări importante pentru a corecta acest lucru”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.