Jurnaliştii maghiari au nevoie de APROBARE specială dacă vor să scrie despre Greta Thunberg

Publicat:

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar trebuie să primească aprobare specială pentru a scrie despre diverse subiecte, potrivit Politico, transmite şi mediafax. Pe lista de subiecte se află şi cele legate de Greta Thunberg, care a reacţionat pe Twitter.

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar au nevoie de aprobare pentru a putea scrie despre o serie de subiecte considerate sensibile de către Guvernul Orban, reiese dintr-o serie de e-mail-uri interne, prezentate de Politico.


Citeşte şi: Joe Biden salută rezultatele alegerilor primare democrate

Potrivit acestor e-mail-uri, jurnaliştii trebuie să primească aprobare pentru a scrie, printre altele, despre tânăra activistă de mediu Greta Thunberg. Ea a reacţionat pe Twitter la aflarea informaţiei, susţinând că libertatea presei nu este negociabilă.

„Liste ca aceasta nu ar trebui să existe niciodată. Dar, dat fiind că există, bănuiesc că e o onoare să mă aflu pe ea. Asta arată importanţa democraţiei. Libertatea presei nu este negociabilă”, a scris Greta Thunberg.

Citeşte şi: CUTREMUR politic în Ucraina! Premierul şi-a dat demisia!

Lista de subiecte pentru care jurnaliştii ar avea nevoie de aprobări mai include subiecte legate de politicile europene, migraţie, terorism şi biserică.

Măsura a fost criticată de organizaţii precum Reporteri fără Frontiere şi Human Rights Watch, care susţin că aceasta este o formă de îngrădire a libertăţii presei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.