Jurnalistul Ilia Azar, eliberat după zece zile petrecute în detenţie pentru un protest solitar la Moscova

Publicat:

Ilia Azar, jurnalist şi activist rus, a fost eliberat, duminică, după zece zile petrecute în detenţie pentru un protest solitar la Moscova, relatează AFP, potrivit news.ro .

“Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, dar cel mai important este să ne susţinem dreptul de a manifesta paşnic. Din nefericire, situaţia s-a înrăutăţit în ceea ce priveşte acest drept”, a notat Azar pe Facebook.


Citește și : Juan Guaido apare pe străzile Venezuelei în mai multe înregistrări video

Ilia Azar, în vârstă de 35 de ani, este jurnalist al cotidianului de opoziţie Novaia Gazeta. Azar a fost arestat în luna mai pentru că a manifestat singur pentru a-l susţine pe un fost poliţist, Vladimir Voronţov, cunoscut pentru activitatea în domeniul încălcării legii de către forţele de ordine şi arestat în luna mai.

Manifestaţiile solitare sunt o formă de protest curentă în Rusia, deoarece pentru acestea nu este nevoie de autorizaţie.

Totuşi, poliţia a considerat în cazul lui Azar că jurnalistul a încălcat interdicţia de organizare de manifestaţii în perioada de izolare cauzată de pandemia de coronavirus.

Condamnarea lui Azar la 15 zile de închsoare, redusă la 10 zile, a dus la proteste ale colegilor şi susţinătorilor bărbatului, dintre manifestanţi câteva zeci fiind chiar reţinuţi.

Citește și : O nouă serie de proteste paşnice în majoritatea oraşelor din SUA

Condamnarea lui Ilia Azar a fost denunţată de Amnesty International şi de OSCE.

Vara trecută, Azar a participat la organizarea unei serii de manifestaţii antiguvernamentale la Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.