X

Jurnalistul Ivan Sveatcenco și-a dat foc la pașaportul rusesc în fața Ambasadei Rusiei

Jurnalistul Ivan Sveatcenco și-a dat foc la pașaportul rusesc în timpul protestului de la Ambasada Rusiei de la Chișinău

Jurnalistul Ivan Sveatcenco și-a dat foc la pașaportul rusesc în direct la Moldova 1.

Mai mulți oameni au protestat la sediul ambasadei Federației Ruse din Chișinău. Ei susțin că Navalnîi nu a murit din cauze naturale, odată cu decesul lui, se stinge și opoziția rusă, dar lupta trebuie continuată, transmite Moldova1.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

„Am cetățenia rusă și, din păcate, nu pot renunța la ea. Vladimir Putin a inventat așa un decret, ca să renunți la cetățenie, trebuie să te afli pe teritoriul Rusiei. Nu vreau să am acest pașaport”, a spus jurnalistul Ivan Sveatcenko.

Mai mulți manifestanți au venit la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău cu pancarte și flori. Oamenii au aprins lumânări. Ei consideră că decesul lui Navalnîi este de fapt o crimă politică.

Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

VOX: „Probabil că astăzi a murit opoziția în Rusia”. „Noi nu renunțăm. Lupta va continua și sper că după moartea lui Navalnîi se vor deștepta și cei care încă nu au făcut-o”. „Am un sentiment de respingere și, în genere, îl urăsc pe Putin, pentru că este un om oribil care a început războiul în Ucraina”. „În pofida morții principalului lider al opoziției din Rusia, încă mai sunt oameni care cred că schimbarea este posibilă”.

Tags: ambasadachisinaujurnalistpasaport
Diverse