X

Jurnalistul care a provocat destituirea lui Anthony Scaramucci a fost concediat de The New Yorker

Jurnalistul Ryan Lizza, care a fost considerat responsabil pentru destituirea lui Anthony Scaramucci din funcţia de director de comunicare al Casei Albe la numai 10 zile după ce fusese numit, a fost concediat luni de publicaţia The New Yorker pentru ‘comportament sexual neadecvat’, relatează marţi dpa. 

”Am aflat recent că Ryan Lizza a fost implicat în ceea ce credem că este un comportament sexual neadecvat”, se arată într-o declaraţie a The New Yorker, citată de media americană.

”Am analizat această chestiune şi, drept rezultat, am rupt legăturile cu Lizza. Ca urmare a unei cereri privind intimitatea, nu avem alte comentarii de făcut”, se adaugă în declaraţia citată.

Membru de mult timp al corpului de presă de la Washington, Ryan Lizza a lucrat în calitate de corespondent al publicaţiei The New Yorker începând din 2007 şi de analist politic pentru CNN. De asemenea, el a predat la Georgetown University.

Jurnalistul în vârstă de 43 de ani a dat la rândul său o declaraţie în care afirmă că a avut o ‘relaţie respectuoasă’ cu o femeie anonimă care a formulat plângerea şi că ‘The New Yorker nu a putut cita nicio politică a companiei care a fost încălcată’.

”Cer scuze prietenilor, colegilor şi celor dragi pentru orice neplăceri pe care acest episod le-ar putea cauza”, a adăugat Lizza.

Anthony Scaramucci a fost destituit de preşedintele Donald Trump pe 31 iulie după numai 10 zile în funcţia de director de comunicare, în urma folosirii unui limbaj vulgar într-o discuţie cu Ryan Lizza în care i-a atacat virulent pe secretarul general de atunci al Casei Albe, Reince Priebus, şi pe strategul-şef al Casei Albe, Steve Bannon.

Tags: Anthony Scaramuccicomportament sexual neadecvatGeorgetown UniversityJurnalistul Ryan Lizzapreşedintele Donald TrumpReince PriebusRyan LizzaSteve BannonThe New Yorker
Categorii: Știrile zilei