Jurnalistul sârb Stefan Cvetkovic, declarat dispărut în oraşul Voivodina

Publicat:

Jurnalistul sârb Stefan Cvetkovic, cunoscut pentru că a criticat autorităţile din ţara sa, a fost declarat dispărut miercuri seară în oraşul Voivodina, staţiunea Bela Crkva, din Serbia. Maşina sa a fost găsită cu motorul pornit, uşa deschisă şi luminile aprinse, informează occrop.org, potrivit news.ro .

Poliţia din Bela Crkva a spus că a informat procurorul şi că îl caută pe jurnalistul dispărut. Încercările de a-l contacta la telefon nu au avut succes, potrivit agenţiei Beta News. Martori au confirmat că ceasul său a fost găsit cu brăţara ruptă lângă maşină.


Citește și : Criza migraţiei pune în pericol însăşi supravieţuirea Uniunii Europene (Antonio Tajani)

Asociaţia jurnaliştilor independenţi din Serbia (NUNS) şi Societatea Jurnaliştilor din Voivodina (NDNV) au sesizat şi ele poliţia pentru a-l căuta de urgenţă pe Cvetkovic.

Comunicatul NUNS a anunţat că zece ofiţeri de poliţie au fost trimişi la Bela Crka din Belgrad pentru a ajuta la căutare. Unii au inspectat împrejurimile lacului şi canalul Dunăre-Tisa-Dunăre.

În 2014, Cvetkovic a depus o plângere în care reclama o fraudă cu fonduri publice şi, recent, el a pus sub semnul întrebării rolul a trei oficiali guvernamentali cu privire la mai multe infracţiuni, potrivit Reporters sans frontieres (RSF).

În mai, el a declarat agenţiei sârbe Beta că a fost reţinut timp de şase ore la Jarinje, punct de trecere a frontierei în nordul Kosovo. După ce a fost eliberat, a primit un document de la poliţia din Kosovo confirmând faptul că a fost reţinut în urma propriei investigaţii privind moartea politicianului Oliver Ivanovic.

În februarie, el a susţinut o conferinţă de presă la Belgrad sub titlul “Cât costă un asasinat în nordul Kosovo/ How Much Costs a Liquidation in the North of Kosovo”, când a arătat fotografii cu persoane presupus implicate în asasinarea lui Oliver Ivanovic şi a pretins că asasinul a fost plătit cu 40.000 de euro.

În luna mai 2017, Cvetkovic a fost condamnat la 27 de luni de închisoare precum şi la plata a 2 milioane de dinari (20.000 de dolari) după ce trei oficiali ai Partidului Sârb Progresiv au depus plângere împotriva lui, potrivit unui comunicat al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

Citește și : Guvernul Spaniei se arată deschis mutării catalanilor închişi mai aproape de casele lor

Organizaţiile Reporters sans frontières, NUNS şi NDNV au condamnat public sentinţa. “Acest verdict este nepotrivit şi exagerat”, a spus Pauline Ades-Mevel, şefa biroului european din Balcani al RSF. “Din 2012, defăimarea nu mai este pedepsită cu închisoarea”, a subliniat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.