Justin Trudeau îşi atacă rivalul conservator în prima dezbatere electorală din Canada

Publicat:

Premierul canadian Justin Trudeau, aflat la sfârşit de mandat, a trecut la ofensivă, joi, împotriva principalului său adversar conservator, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile legislative, în cadrul primei dezbateri televizate consacrate în special pandemiei, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Pentru această primă dezbatere, cei patru lideri ai principalilor partide au vorbit în franceză: Justin Trudeau din partea liberalilor, Erin O’Toole din partea conservatorilor, Jagmeet Singh din partea Noului Partid Democrat (NPD, de stânga) şi Yves-Francois Blanchet, din partea Blocului Quebecoaz (secesionist).


Citeşte şi: ATAC cu CUŢITUL într-un mall din Noua Zeelandă – Black News

Liderul liberal, care a declanşat la mijlocul lui august alegeri anticipate, la mai puţin de doi ani de cele precedente, se află într-o situaţie dificilă în acest început de campanie. Pariul său era de a forma din nou o majoritate, pierdută în timpul celui de-al doilea mandat al său.

Sondajele arată un avans al conservatorilor conduşi de Erin O’Toole, care până acum era puţin cunoscut marelui public.

“Nu vă cunoaşteţi dosarul, domnule O’Toole!”, “Nu aţi evaluat niciuna dintre reformele voastre. Nu este o abordare serioasă”, i-a reproşat Justin Trudeau principalului său opozant. El l-a acuzat de joc dublu în anumite dosare precum sănătatea, cu un sistem medical “cu două viteze”, sau armele de foc.

“Justin Trudeau îşi va pune interesele în faţa intereselor canadienilor”, a afirmat Erin O’Toole cu privire la declanşarea de noi alegeri, un atac reluat de şefii altor partide, care au denunţat calculul politic al liderului liberal.

O’Toole s-a prezentat ca o “schimbare” în faţa “imobilismului” lui Trudeau. “Conservatorii vor acţiona”, a promis Erin O’Toole în franceză, o limbă pe care el o stăpâneşte mai puţin bine ca alţi lideri. “Trebuie să oprim cheltuielile fără limită”, a adăugat el.

Citeşte şi: POTOP în SUA! Cel puţin 44 de oameni au murit în New York – Black News

Alte două dezbateri, organizate de un grup de mass-media, sunt prevăzute pentru 8 septembrie în franceză şi pe 9 septembrie în engleză.

Lidera Partidului Verde, Annamie Paul, prima femeie de culoare în fruntea unui partid federal, se va alătura celor patru lideri în timpul viitoarelor dezbateri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben După mai multe zile de foc, urmează ploi, furtuni și grindină. A fost emisă...

FOTO// Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare

Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare Pentru reabilitarea fâșiei forestiere din Cahul,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.