Justiţia a pus capăt litigiului dintre Primăria Chişinău şi USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat:

Justiţia a pus capăt litigiului dintre Primăria Chişinău şi USMF „Nicolae Testemițanu”

Curtea de Apel Chișinău a declarat drept neîntemeiat recursul Primăriei municipiului Chișinău în litigiul cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Decizia, pronunțată în data de 30 mai, este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni.


Citeşte şi: Trump, primul fost preşedinte găsit vinovat de un tribunal penal – Stiripesurse.md

În iunie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a obligat Primăria municipiului Chișinău să elibereze certificatul de urbanism pentru proiectare solicitat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Justiţia a pus capăt litigiului dintre Primăria Chişinău şi USMF „Nicolae Testemițanu”

Municipalitatea a fost acționată în judecată, după ce, repetat, a refuzat să emită actul, invocând faptul că Centrul de Cercetare în Domeniul Sănătăţii şi Biomedicinei ar trece parțial de „liniile roșii” impuse.

Epopeea a început în septembrie 2021, atunci când USMF „Nicolae Testemițanu” a fost informată că Blocul nou al Centrului de Cercetare în Domeniul Sănătății și Biomedicinei este amplasat parțial în hotarele de perspectivă (linii roșii) ale str. Alexei Șciusev, mun. Chișinău, iar eliberarea Certificatului de urbanism va fi examinată după aprobarea schemei complexe a transporturilor din municipiul Chișinău. Pe 5 mai 2022, USMF „Nicolae Testemițanu” a mai expediat o scrisoare municipalității, iar răspunsul a fost același.

Justiţia a pus capăt litigiului dintre Primăria Chişinău şi USMF „Nicolae Testemițanu”

Instituția menționează că refuzul Primăriei mun. Chișinău de a elibera certificatul de urbanism pentru proiectare este ilegal și contrar legislației în vigoare.

Examinînd cererea de chemare în judecată, audiind explicaţiile participanților: pârâta – primăria municipiul Chișinău și terț Agenția Proprietăți Publice, instanţa de judecată a admis acțiunea USMF „Nicolae Testemițanu” și a dispus emiterea actului solicitat. Hotărârea a fost menținută și de Curtea de Apel Chișinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avancronică AFP: Euforia României întâlnește blazonul olandez

Avancronică AFP: Euforia României întâlnește blazonul olandez Considerată printre outsideri la EURO 2024, Olanda are un statut de respectat în optimile de finală de marţi...

Ion Ceban: PAS închide alte licee în țară

Ion Ceban: PAS închide alte licee în țară PAS închide alte licee în țară, acum în raionul Sîngerei, anunță Ion Ceban. Iată de ce PAS...

Oazu Nantoi: ‘R. Moldova poate fi acceptată în UE, apoi urmează soluționarea conflictului transnistrean’

Oazu Nantoi: 'R. Moldova poate fi acceptată în UE, apoi urmează soluționarea conflictului transnistrean' „Pe malul stâng al Nistrului se face un joc dublu. Pe...

Perciun: Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu

Perciun: Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că rezultatele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.