Justiția americană a inculpat un miliardar chinez pentru fraudă cu taxe vamale

Publicat:

Un miliardar chinez, fondatorul gigantului aluminiului Zhongwang, a fost inculpat în SUA pentru rolul său într-o fraudă cu taxe vamale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit actului de inculpare, Liu Zhongtian, fondator şi fost CEO al grupului, este suspectat că a ascuns natura importurilor de aluminiu din SUA pentru a evita plata unei sume de 1,8 miliarde de dolari în taxe vamale.


Citește și : Iranul, afectat de sancţiuni, adoptă măsuri pentru redresarea monedei naţionale

El este acuzat că, începând din 2008, a prezentat piese de aluminiu extrudat drept palete din aluminiu, un produs finit taxat mult mai puţin.

Liu Zhongtian, de 55 de ani, supranumit “Big Boss” sau “Unchiul Liu”, potrivit actului de inculpare, nu a fost arestat. Potrivit media americane, el se află în China.

El este urmărit penal de un tribunal federal din Los Angeles, alături de compania Zhongwang, alţi responsabili şi societăţi paravan.

Anunţul privind inculparea sa intervine în contextul în care Washingtonul a reluat miercuri negocierile comerciale cu Beijingul, suspendate în luna mai.

Citește și : Schimbările climatice pot cauza deficienţe psihice, obezitate, astm şi depresie (studiu)

Cele două ţări sunt angajate de peste un an într-o dispută comercială care s-a tradus prin impunerea reciprocă de taxe vamale punitive pe produse în valoare de peste 360 de miliarde de dolari anual, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.