Justiția britanică dă undă verde protestelor Extinction Rebellion

Publicat:

Justiţia britanică a decretat miercuri ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor organizate la Londra de gruparea ecologistă Extinction Rebellion, relatează dpa, potrivit agerpres.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că toate protestele grupului ecologist au fost ilegale începând din 14 octombrie, după ce anterior a impus restricţii protestatarilor după mai multe zile în care a interzis demonstraţiile.


Vezi și : Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Doi judecători ai Înaltei Curţi au decis că poliţia nu avea dreptul să impună o interdicţie generală pentru “adunare publică” şi nu putea să interzică decât protestele în anumite locaţii.

Unul dintre reclamaţi, Jenny Jones, membru al Camerei Lorzilor din partea Verzilor, a declarat că hotărârea judecătorească reprezintă o “veste fantastică”.

“Protestul paşnic este un drept fundamental într-o democraţie şi nu trebuie interzis în mod arbitrar”, a afirmat Caroline Lucas, singurul membru al Verzilor din Camera Comunelor.

Extinction Rebellion din Marea Britanie a declarat că are în vedere să dea în judecată poliţia în urma hotărârii judecătoreşti.

“Guvernul nu vrea să se ocupe de urgenţele climatice şi ecologice şi a încercat să ne oprească. Nu vom rămâne tăcuţi”, a scris grupul pe Twitter.

Poliţia londoneză a afirmat că este “dezamăgită, însă va respecta decizia instanţei”.

Citește și: Armata SUA va folosi inteligenţa artificială ‘în mod legal și etic’

“Acum vom analiza cu atenţie hotărârea înainte de a decide următorii noştri paşi”, a mai spus poliţia londoneză.

“Această decizie a fost luată după o analiză atentă şi a urmat unei perioade de peste o săptămână de perturbări grave la Londra, care a necesitat un răspuns important al poliţiei în circumstanţe provocatoare”, a mai spus ea.

Poliţia a raportat în prima jumătate a lunii octombrie aproape 1.828 de cazuri de arestări la Londra, în principal pentru obstrucţie, adunare ilegală şi infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban Forţele armate israeliene au anunţat vineri că au...

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat Actuala confruntare dintre Rusia şi Occident asupra Ucrainei nu are corespondent în istorie şi o...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.