Justiţia franceză se pronunţă asupra unei plângeri înaintată de fanii lui Michael Jackson

Publicat:

Trei asociaţii ale fanilor din Franţa ai regretatului cântăreţ american Michael Jackson vor afla vineri dacă au avut dreptate să depună plângere în justiţie contra martorilor citaţi în documentarul ”Leaving Neverland” pentru ”atingere adusă memoriei unei persoane decedate’, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Doi americani, Wade Robson şi James Safechuck, au afirmat într-un documentar difuzat de multe posturi de televiziune din întreaga lume, că au fost victime ale abuzurilor sexuale repetate comise de ”regele muzicii pop” în perioada când erau minori, la reşedinţa deţinută de vedetă, situată în apropiere de Los Angeles. Acele acuzaţii au fost dezminţite încă din timpul vieţii sale de Michael Jackson, care nu a fost niciodată condamnat pentru astfel de fapte.


Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

La data de 4 iulie, Tribunalul din Orleans a audiat argumentele reclamanţilor, în absenţa celor două persoane reclamate.

Cele trei asociaţii, Michael Jackson Community, MJ Street şi On the Line, au cerut fiecare daune simbolice de 1 euro.

Noile acuzaţii de pedofilie au apărut la aproape un deceniu după moartea artistului pop, decedat în urma unei supradoze de sedative. În urma lor, mai multe posturi de radio din Canada, Australia şi Noua Zeelandă au încetat să mai difuzeze piesele lui Michael Jackson.

Evocând un “veritabil linşaj”, Emmanuel Ludot, avocatul fanilor francezi ai megastarului, consideră a declarat că cei doi protagonişti ai documentarului “au adus o gravă atingere memoriei unei persoane decedate”, potrivit plângerii consultată de AFP.

“Imaginea defunctului a fost afectată, la fel ca întreaga comunitate a fanilor lui Michael Jackson”, a adăugat avocatul Emmanuel Ludot.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Aceleaşi asociaţii au depus plângere pentru ”daune emoţionale” şi au obţinut câştig de cauză la Orleans împotriva lui Conrad Murray, medicul care i-a administrat cântăreţului Michael Jackson un anestezic puternic, într-o doză ce i-a provocat starului pop o criză cardiacă fatală, la 25 iunie 2009.

Conrad Murray a fost găsit vinovat în 2011 de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson şi a fost condamnat la patru ani de închisoare, în Los Angeles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Planul lui Trump pentru NATO

Planul lui Trump pentru NATO Foști oficiali de securitate națională și experți în materie de apărare ce ar putea face parte dintr-o potențială nouă administrație...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.