Justiţia italiană cere închisoare pe viaţă pentru şeful mafiei siciliene Cosa Nostra

Publicat:

Justiţia italiană a cerut vineri o nouă sentinţă de închisoare pe viaţă pentru şeful mafiei siciliene Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, fugar de 27 de ani şi considerat a fi unul dintre responsabilii atentatelor împotriva judecătorilor Paolo Borsellino şi Giovanni Falcone în anul 1992, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Sentinţa a fost cerută de procurorul din Caltanissetta, Gabriele Paci, în faţa tribunalului penal din acest oraş sicilian, argumentând că Messina Denaro a fost în prim-planul acţiunilor de asasinare a celor doi judecători inamici istorici ai Cosa Nostra.


Citește și : India a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Potrivit procurorului Paci, decizia de a-i ucide pe aceştia ”nu a fost un fapt izolat, ci a fost luată în cadrul unei strategii de masacru în care Matteo Messina Denaro a participat voluntar, dându-şi consimţământul, printr-o disponibilitate totală a sa, a oamenilor săi şi teritoriului său (pe care-l controla) pentru acest plan” orchestrat de Toto Riina, supranumit ”capul capilor” Cosa Nostra, decedat în anul 2017 la vârsta de 87 de ani.

Messina Denaro a fost deja condamnat în Italia la închisoare pe viaţă pentru atentatele comise în anul 1993 la Florenţa, Roma şi Milano, în care au murit 10 persoane, dar nu a fost niciodată judecat pentru atacurile în care au murit magistraţii Falcone şi Borsellino.

Pe 23 mai 1992, judecătorul Falcone a fost asasinat într-un atentat pe autostrada Capaci, în apropierea aeroportului din Palermo, împreună cu soţia sa şi trei gărzi de corp.

Citește și : Trump nu a exclus ‘nimic’ în ceea ce priveşte China

Judecătorul Borsellino a murit pe 19 iulie 1992 în urma detonării unei maşini-capcană în timp ce mergea să o viziteze pe mama sa pe Vía D’Amelio din Palermo, odată cu el fiind ucişi cinci agenţi din garda sa de corp.

Messina Denaro este criminalul cel mai căutat din Italia, atât pentru asasinate cât şi pentru numeroase alte delicte şi este considerat moştenitorul Cosa Nostra după arestarea lui Bernardo Provenzano în aprilie 2006. El trăieşte în clandestinitate din anul 1993, dar continuă să conducă mafia Cosa Nostra prin intermediul unei reţele de colaboratori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.