Justiţia italiană CONFISCĂ 49 de milioane de euro de la Liga lui Matteo Salvini

Publicat:

Curtea de Casaţie italiană a confirmat marţi confiscarea a 49 de milioane de euro de la Ligă (extrema dreaptă, la putere) decisă de instanţă în urma unei fraude a unor foşti oficiali, o sentinţă care va forţa partidul lui Matteo Salvini, omul forte al guvernului, să ramburseze suma statului italian, relatează AFP miercuri, potrivit agerpres.

După cinci ore de deliberare în camera consiliului, Curtea de Casaţie a confirmat confiscarea decisă pe 26 noiembrie de Curtea de Apel din Genova, dar a achitat doi foşti lideri ai Ligii Nordului (acum Liga), care au beneficiat de o prescriere a faptelor ce datează de peste zece ani.


Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni

Frauda în cauză datează din perioada 2008-2010, când fondatorul Ligii Nordului Umberto Bossi a fost acuzat că a folosit în scopuri private un total de 49 de milioane de euro, obţinuţi de către Ligă pentru rambursarea cheltuielilor electorale, în timp ce fostul său şofer şi trezorier, Francesco Belsito, a fost acuzat de falsificarea conturilor partidului.

Potrivit unor înregistrări ale convorbirilor telefonice şi mărturiilor citate de mass-media în primăvara anului 2012, când a izbucnit cazul, Umberto Bossi, dar şi fiii săi Renzo, Riccardo şi alte rude, inclusiv soţia sa, au apelat la fondurile respective pentru a-şi finanţa cheltuieli private: renovarea unor case, funcţionarea unei şcoli private fondate de soţie, închirierea de maşini de lux şi chiar tratamente stomatologice.

Fiul său Renzo, care a obţinut bacalaureatul după trei ani în Italia, a fost suspectat, printre altele, că ar fi cumpărat o diplomă universitară în Albania, unde şi-a finalizat studiile într-un an, care de obicei durează trei ani.

Citeşte şi: Iran cere sprijinul ONU în războiul psihologic cu SUA

De atunci, banii au dispărut şi o altă anchetă judiciară încearcă să localizeze milioanele de euro care se aflau în conturile partidului Liga Nordului.

Din cele 49 de milioane de euro confiscaţi de justiţie, doar 3 milioane se aflau de fapt în conturile Ligii, care s-a angajat să ramburseze restul de 46 de milioane, dar în plăţi eşalonate pe parcursul mai multor decenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.