Justiţia italiană l-a absolvit pe jumătate pe Salvini în cazul “sechestrării de migranţi”

Publicat:

Justiţia italiană l-a absolvit pe jumătate pe ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, în prima parte a unui dosar privind sechestrarea a zeci de migranţi pentru mai mult de zece zile, în august, informează duminică mass-media italiene, citate de AFP, potrivit Agerpres.

În noaptea din 15 spre 16 august, Diciotti, o navă a pazei de coastă italiene, a salvat 170 de migranţi, însă cei mai mulţi dintre ei nu au putut debarca decât în seara zilei de 25 august, după mai multe zile în care au stat în largul insulei Lampedusa, apoi în portul sicilian Catania.


Citește și : Miniştrii iranieni ai Industriei şi Transporturilor au demisionat. Rohani a numit înlocuitori

Italia cerea ca Malta să-i primească pe migranţi şi nu a acceptat debarcarea lor decât după încheierea unui acord cu Irlanda, Albania şi Biserica Catolică Italiană, care se angajau să-i ia în grijă.

Săptămâna aceasta, judecătorii de la “tribunalul miniştrilor” din Palermo, însărcinaţi cu examinarea cazului, au estimat că ministrul nu are nimic să-şi reproşeze în ceea ce priveşte prima parte a periplului şi au transmis dosarul colegilor lor din Catania, pentru partea a doua.

În timpul zilelor din largul coastelor Lampedusei, în zona de competenţă a oraşului Palermo, menţinerea migranţilor la bordul Diciotti a fost doar “o activitate de presiune diplomatică faţă de Malta”, potrivit deciziei citate de presă.

Acum, le va reveni judecătorilor din Catania să decidă dacă a fost vorba de o sechestrare în timpul zilelor în care nava s-a aflat în port.

Citește și : SUA se retrag din tratatul INF: Rusia denunţă ”visul” americanilor de a domina singuri lumea

“Meciul judiciar nu s-a încheiat încă, însă acesta este un prim pas important!”, a comentat pe Twitter ministrul italian de interne, liderul extremei drepte italiene. “În orice caz, cu judecători sau nu, eu nu cedez niciun milimetru!”, a mai notat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.