Justiţia pariziană anulează o interdicţie rutieră pe malurile Senei

Publicat:

Tribunalul administrativ din Paris a anulat miercuri măsura de închidere a circulaţiei auto pe cheiurile de pe malul drept al Senei, o măsură controversată a primăriei de a lupta împotriva poluării aerului, informează AFP, potrivit agerpres.

Dorită în numele păstrării calităţii aerului şi pentru a reda cheiurile pietonilor şi bicicletelor, închiderea autostrăzii Georges Pompidou, apărată intens de primarul socialist Anne Hidalgo, a dus la oprirea circulaţiei autovehiculelor pe o porţiune de 3,3 kilometri din cheiuri începând cu toamna anului 2016.


Citeşte şi: Fostul preşedinte bolivian este judecat în Florida

Însă tribunalul a anulat deliberarea Consiliului municipal, care declara de interes general operaţiunea de amenajare a cheiurilor de pe malul drept al Senei. Această anulare duce însă la încetarea interdicţiei municipale din octombrie 2016 care a creat o promenadă pe autostrada Georges-Pompidou.

Instanţa a indicat că deliberarea Consiliului municipal a fost adoptată “după o anchetă publică efectuată pe baza unui studiu de impact al proiectului” care “conţinea inadvertenţe, omisiuni şi deficienţe în ceea ce priveşte efectele proiectului asupra traficului automobilelor, emisiilor de poluanţi atmosferici şi poluării fonice, factori majori în evaluarea interesului general al proiectului”.

Anne Hidalgo a anunţat imediat că primăria va contesta această decizie a instanţei.

Citeşte şi: Un individ s-a autodetonat în faţa ambasadei americane din Muntenegru

“Amenajarea cheiurilor a fost fost bine primită de parizieni, dar şi de sute de mii de vizitatori din întreaga lume” a declarat primarul socialist, pentru care rezultatele sunt vizibile, atât în materie de reducere a poluării, cât şi de scădere a traficului auto.

Decizia de a interzice circulaţia autovehiculelor pe autostrada Georges-Pompidou a fost puternic criticată de opoziţia de dreapta şi de asociaţiile care apără drepturile automobiliştilor, unele critici remarcând că măsura nu a făcut decât să aducă poluarea şi zgomotul mai aproape de locuinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.