Justiţia rusă a ordonat confiscarea bunurilor şi activelor deţinute de regizorul Kirill Serebrennikov

Publicat:

Justiţia rusă a anunţat joi că a ordonat confiscarea bunurilor şi activelor deţinute de regizorul Kirill Serebrennikov, care se află în arest la domiciliu în aşteptarea unui proces controversat, după ce a fost acuzat de deturnare de fonduri publice, informează agerpres .

“Conturile în ruble şi în monede străine, apartamentul şi automobilul (deţinute de Kirill Serebrennikov, n.r.) au fost confiscate”, a declarat pentru AFP Iunona Ţareva, purtătoare de cuvânt a Tribunalului Basmanny din Moscova.


Citiți și : Statele Unite au adoptat noi sancțiuni împotriva Venezuelei

În total, peste 360.000 de ruble (aproximativ 5.200 de euro) şi peste 60.000 de euro au fost confiscaţi din conturile bancare ale regizorului, alături de o sumă de peste 4.000 de dolari în bancnote, a adăugat ea. Iunona Ţareva nu a precizat dacă apartamentul confiscat este acela în care artistul se află în arest începând din luna august.

Potrivit anchetatorilor, teatrul condus de Kirill Serebrennikov a deturnat între 2011 şi 2014 aproape 1 milion de euro din subvenţii publice, graţie unui sistem de devize şi facturi falsificate.

Kirill Serebrennikov, directorul Teatrului Central Gogol şi regizor al unui spectacol de balet pus în scenă de Teatrul Bolşoi din Moscova, a denunţat acuzaţiile ce i-au fost aduse, pe care le consideră “absurde”. Numeroase personalităţi artistice ruse şi străine şi-au exprimat sprijinul faţă de Kirill Serebrennikov.

Regizor de teatru apreciat în Europa şi autor al unor filme prezentate la festivaluri prestigioase, inclusiv la Cannes şi la Veneţia, Kirill Serebrennikov a fost arestat în noaptea de 21 spre 22 august – şi plasat imediat în arest la domiciliu -, în timp ce se afla la filmări în Sankt Petersburg. În aceeaşi perioadă, artistul rus trebuia să monteze un spectacol de operă în oraşul german Stuttgart.

Fără să se opună în mod deschis preşedintelui Vladimir Putin, cineastul a criticat de mai multe ori presiunile tot mai mari exercitate asupra creaţiei artistice din Rusia sub pretextul promovării valorilor conservatoare. Producţiile sale, ce abordează teme precum politica, religia şi sexualitatea, au fost criticate cu regularitate de militanţii ortodocşi şi de autorităţile ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.