Justiția turcă a condamnat la zece ani de închisoare o deputată a principalului partid prokurd HDP

Publicat:

O deputată a principalului partid prokurd din Turcia a fost condamnată vineri la zece ani de închisoare pentru acuzaţii în legătură cu “terorismul”, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit verdictului, deputata Remziye Tosun a fost declarată vinovată de apartenenţă la “un grup terorist armat”, ceea ce desemnează în terminologia oficială turcă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), vârful de lance al gherilei kurde din 1984.


Citește și : Putin ‘nu-şi ia mâna’ de pe Belarus. Lukaşenko este aşteptat luni la Moscova!

Parlamentara va rămâne în libertate în aşteptarea examinării apelului pe care l-a înaintat.

Remziye Tosun este deputată a Partidului Democratic al Popoarelor (HDP) pentru Diyarbakir, cel mai mare oraş majoritar kurd din sud-estul Turciei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan acuză regulat HDP că este o “vitrină politică” a PKK, clasificat drept organizaţie teroristă de către Ankara şi aliaţii săi occidentali.

HDP, mai mulţi responsabili ai căruia au fost arestaţi în ultimii trei ani, respinge aceste acuzaţii şi se declară victima represiunilor din cauza opoziţiei sale ferme faţă de preşedintele turc.

Citește și : POTOP în Tunisia! Şase oameni, dintre care trei copii, au murit în inundaţii

Selahattin Demirtas, fostul lider emblematic al HDP se află în detenţie din noiembrie 2016, pentru acuzaţii în legătură cu “terorismul”.

Mai mulţi primari pro-kurzi din sud-estul Turciei au fost destituiţi şi arestaţi în ultimele luni pentru presupusele lor legături cu PKK.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.