Justiția turcă respinge eliberarea lui Osman Kavala, în pofida unei decizii a CEDO

Publicat:

Un tribunal turc a decis marţi menţinerea în detenţie preventivă a omului de afaceri şi filantropului Osman Kavala, încarcerat de doi ani, instanţa ignorând astfel o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de a-l elibera, transmite AFP, potrivit agerpres.

După o nouă audiere ţinută la Silivri, lângă Istanbul, tribunalul a respins încă o dată cererea lui Osman Kavala de a fi pus în libertate, şi a amânat procesul pentru data de 28 ianuarie.


Citește și : ONU cere o ‘anchetă independentă şi imparţială’ în cazul Khashoggi

Audierea de marţi a fost prima după ce, la 10 decembrie, CEDO a cerut ‘eliberarea imediată’ a lui Kavala, constatând, ‘dincolo de orice îndoială rezonabilă, că măsurile’ luate împotriva acestuia vizau ‘reducerea sa la tăcere şi, odată cu el, a tuturor apărătorilor drepturilor omului’.

Osman Kavala, o figură cunoscută a cercurilor intelectuale în Europa, este acuzat împreună cu alte 15 persoane de ‘tentativă de răsturnare a guvernului’, pentru susţinerea unei mişcări antiguvernamentale în 2013.

Kavala este acuzat că a finanţat această mişcare împotriva actualului preşedinte, Recep Tayyip Erdogan, pe atunci prim-ministru.

Citește și : Putin avertizează: Rusia poate distruge orice sistem antibalistic existent

Cei 16 inculpaţi, care riscă închisoare pe viaţă, denunţă o ‘vânătoare de vrăjitoare’ şi afirmă că nu există ‘nicio urmă de dovadă’ în sprijinul acuzaţiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.