X

Justiţia UE reglementează utilizarea butonului ‘LIKE’ al Facebook de către site-urile web

Un site de comerţ online dotat cu butonul “îmi place” al Facebook trebuie de acum încolo să-şi informeze clienţii că împărtăşeşte datele lor personale cu grupul american şi să le ceară consimţământul, a decis luni justiţia europeană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a afirmat în verdictul său că aceste site-uri web sunt responsabile în comun cu gigantul american de colectarea şi transmisia datelor personale ale clienţilor lor.

Citește și : Boris Johnson: Marea Britanie are nevoie de un nou acord comercial cu Uniunea Europeană

Curtea a fost sesizată de justiţia germană în 2016. Asociaţia consumatorilor din Renania de Nord Westfalia (land din vestul Germaniei) reproşa site-ului de vânzări online de haine Fashion ID, proprietatea grupului Peek & Cloppenburg, că a transmis Facebook datele personale ale clienţilor săi fără consimţământul lor.

Sesizat despre litigiu, tribunalul din Dusseldorf, vestul Germaniei, a cerut un aviz al CJUE, cu sediul în Luxemburg.

Curtea a precizat în verdictul său că site-ul nu este, pe de altă parte, responsabil de modul în care sunt tratate ulterior aceste date de către Facebook.

Citește și : VIDEO Invazie de lăcuste în Las Vegas

Bitkom, federaţie germană care reprezintă companiile active pe internet, a criticat acest verdict, apreciind că pune în seama site-urilor web o enormă responsabilitate şi că va spori birocraţia.

Tags: BitkomCJUEfacebookîmi placeRenania de Nord
Categorii: Diaspora