Kabul se dotează cu încă 400 de difuzoare pentru a încuraja credincioşii să se roage

Publicat:

Sute de noi difuzoare au fost montate în capital afgană Kabul pentru a-i încuraja pe credincioşi să meargă să se roage, au anunţat miercuri responsabilii talibani cu aplicarea legilor religioase, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Ministerul afgan pentru Prevenirea Viciilor şi Promovarea Virtuţii a explicat că numeroase dughene şi alte locuri neutilizate au fost transformate în moschei.


Citește și: Parlamentul European declară Rusia drept stat care sponsorizează terorismul

”Sub guvernul precedent, au fost retrase difuzoare şi locuitorii nu erau în măsură că asculte Azanul (chemarea la rugăciune a musulmanilor)”, a scris ministerul pe Twitter.

Acesta a precizat că în diferite cartiere din Kabul au fost instalate 400 de difuzoare, pentru ca ”oamenii să poată asculta Azanul în acelaşi timp”.

De la revenirea la putere în august 2021, talibanii au impus o interpretare extrem de riguroasă a islamului şi au introdus treptat reguli tot mai stricte, limitând foarte mult drepturile şi libertăţile femeilor.

Şcolile secundare pentru fete au fost închise. Femeile funcţionar sunt excluse de la majoritatea locurilor de muncă publice sau primesc o sumă de bani infimă pentru a rămâne acasă. De asemenea, femeile nu au permisiunea de a călători singure în afara oraşului lor şi trebuie să poarte vălul integral.

Citește și: Londra INTERZICE Scoţiei să organizeze un nou referendum privind independenţa

 

În noiembrie, talibanii au anunţat că femeile nu mai dreptul de a frecventa parcurile şi grădinile din Kabul.

La începutul lunii, liderul suprem taliban Hibatullah Akhundzada le-a ordonat judecătorilor să aplice toate aspectele shariei (legea islamică), inclusiv execuţii publice, lapidări sau chiar amputări de membre în cazul hoţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.