X

Kadîrov admite pierderi importante în rândul luptătorilor săi din Ucraina

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a recunoscut că a suferit pierderi importante în rândul luptătorilor săi din Ucraina după un atac de artilerie lansat de trupele ucrainene, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Douăzeci şi trei de luptători au murit şi 58 au fost răniţi”, a scris Kadîrov joi seara pe canalul său Telegram.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

Surse ucrainene au informat la începutul acestei săptămâni că o unitate cecenă din sudul regiunii ucrainene Herson, controlată de Rusia, a dezvăluit locaţia sa prin intermediul unor fotografii postate pe reţelele sociale, ceea ce a atras lovituri de artilerie ucrainene asupra sa.

Liderul cecen le-a cerut compatrioţilor săi să se înroleze pentru a lupta în războiul din Ucraina.

De la începutul războiului lansat de Rusia în Ucraina în urmă cu peste opt luni, Kadîrov s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai conflictului şi şi-a trimis proprii luptători în Ucraina. Kadîrov a cerut de asemenea utilizarea de arme nucleare în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat lupta ţării sale împotriva Rusiei cu rezistenţa anti-nazistă din cel de-al Doilea Război Mondial, spunând că Rusia urmăreşte aceleaşi obiective ca regimul nazist.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

“Forma răului s-a schimbat, dar esenţa este acceaşi”, a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat joi seara de la Kiev.

Rusia a trecut de la statutul de ţară vecină, la cel de agresor şi apoi de terorist, şi se face vinovată de crime de război, a spus preşedintele ucrainean.

Tags: ceceniaHersonkievRamzan KadîrovrusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina