X

Kadîrov, în război cu cea mai bogată femeie din Rusia: S-a aliat cu „diavoli” și „demoni”

Kadîrov, în război cu cea mai bogată femeie din Rusia: S-a aliat cu „diavoli” și „demoni”

În loc să își facă dreptate în justiție, antreprenorul rus de comerț electronic Vladislav Bakalciuc, care a intrat într-o dispută acidă cu propria lui soție, Tatiana – cea mai bogată femeie din Rusia – a ales să ceară ajutorul lui Ramzan Kadîrov, relatează Financial Times.

Liderul cecen a ieșit imediat la atac, spunând că „diavoli” și „demoni” au „distrus o familie cu șapte copii” într-o „acaparare de active deșănțată, pe față”, în ciuda faptului că Vladimir Putin ar fi aprobat personal fuziunea de la care a pornit întreg scandalul. Într-un videoclip postat pe rețelele sociale, săptămâna trecută, Bakalciuc i s-a plâns lui Kadîrov că soția și partenera lui de afaceri, Tatiana, a „fugit de acasă și s-a implicat cu niște indivizi de rea-credință” în încercarea de a-l înlătura din compania Wildberries, pe care cuplul a fondat-o în 2004, scrie digi24.ro.

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia. Invocând o prietenie veche cu Bakalciuc, Kadîrov a ieșit imediat la atac și a promis că va face totul ca să îl ajute pe tovarășul lui, că o va „aduce înapoi la familia ei pe Tatiana Valdimirovna” și va „apăra afacerea legală”. „Diavoli” și „demoni” au „distrus o familie cu șapte copii” într-o „acaparare de active deșănțată, pe față”, a spus Kadîrov, un aliat al Kremlinului recunoscut pentru brutalitatea cu care conduce Republica Cecenă.

„Ei ar trebui să returneze activele și soția ta ar trebui să vină acasă”, a mai spus Kadîrov, care a lansat o amenințare și la adresa rivalilor lui Bakalciuc – familia Mirzoian, care deține Russ Group. Wildberries și Russ Group, cea mai mare companie de publicitate exterioară din Rusia, și-au anunțat fuziunea pe 18 iunie.

Putin ar dori ca noua platformă digitală, ce ar urma să opereze în Rusia, Asia, Africa și Orientul Mijlociu, să concureze cu Amazon și Alibaba și să pună bazele „unui sistem de plată pentru tranzacții globale în ruble care să ocolească [sistemul] SWIFT și rețelele de digital banking”, potrivit surselor citate de ziarul rusesc de afaceri RBC, scrie Meduza.

Putin și Kadîrov se implică în conflictele interne dintre oligarhi

Înainte de introducerea sancțiunilor, afaceriștii ruși își rezolvau disputele în afara granițelor, înregistrându-și companiile în Occident. Cipru era una dintre destinațiile preferate, iar oligarhii ruși preferau să își apere interesele de afaceri în tribunalele de la Londra.

Acum, rușii nu mai pot folosi aceeași strategie, fiind obligați să apeleze la personaje precum Kadîrov sau Putin ca să scape cei care vor să le fure afacerile.

„Nu cred că Bakalciuc este prima persoană care îi cere ajutorul lui Kadîrov în felul ăsta”, a spus un afacerist rus sancționat, adăugând că liderul cecen se așteaptă probabil la o recompensă financiară pentru ajutorul oferit. Înainte de izbucnirea acestui conflict, familia Bakalciuc era considerată exemplul perfect al succesului antreprenorial într-o țară dominată de întreprinderile de stat.

Tags: cu cea mai bogată femeiedin Rusiaîn războiKadîrov
Categorii: ExterneȘtirile zilei