X

Kamala Harris câștigă teren în sondaje, în timp ce rivalul Trump încearcă să o eticheteze drept marxistă

Kamala Harris câștigă teren în sondaje, în timp ce rivalul Trump încearcă să o eticheteze drept marxistă

Vicepreședintele Kamala Harris și-a dus joi campania prezidențială în fața celui mai mare sindicat al profesorilor din SUA, promițând o „luptă pentru viitor”, în timp ce noi sondaje de opinie au arătat că ea a redus diferența față de rivalul republican Donald Trump, scrie Reuters.

Apariția rapidă a lui Harris ca succesor al președintelui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, în calitate de candidat democrat la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie a zguduit cursa prezidențială stagnantă, sondajele arătând că ea reduce avantajul fostului președinte Trump, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Într-un discurs rostit în Houston în fața Federației Americane a Profesorilor, Harris, în vârstă de 59 de ani, s-a axat pe politica economică și drepturile lucrătorilor, prezentând planuri pentru asistență medicală și îngrijire a copiilor la prețuri accesibile și criticându-i pe republicani pentru că au blocat limitarea armelor de foc în urma atacurilor din școli.

“„Lupta noastră este o luptă pentru viitor”, a spus Harris unei mulțimi de aproximativ 3.500 de persoane. „Suntem într-o luptă pentru libertățile noastre cele mai fundamentale. Și liderilor din această sală, le spun: Să-i dăm drumul”.

Mai mult de 100.000 de femei predominant albe s-au alăturat ulterior unui apel Zoom pentru a strânge bani pentru Harris și a discuta strategia, au declarat organizatorii #AnswerTheCall. Apelul a urmat unor apeluri similare lansate recent în rândul femeilor de culoare, al bărbaților de culoare și al femeilor latino-americane.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

O serie de sondaje efectuate după ce Biden și-a încheiat candidatura pentru realegere duminică, inclusiv unul realizat de Reuters/Ipsos, arată că Harris și Trump încep competiția față în față pe picior de egalitate, pregătind terenul pentru o campanie strânsă în următoarele trei luni și jumătate.

Tags: Donald TrumpJoe BidenKamala Harris
Externe