X

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris le-a dat vineri asigurări marilor donatori democraţi că partidul va câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, pe măsură ce mai mulţi legiuitori i-au cerut partenerului ei de tandem, preşedintele Joe Biden, să se retragă din cursa electorală, informează Reuters.

“Vom câştiga aceste alegeri”, a insistat ea într-un apel telefonic stabilit intempestiv, menit să liniştească donatorii, potrivit unei persoane care a participat la conversaţie. “Ştim care candidat la aceste alegeri pune poporul american pe primul loc: preşedintele nostru, Joe Biden”, a declarat Harris, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Convorbirea a survenit după ce Biden a promis că va continua cursa din 2024, iar Partidul Democrat a plănuit să accelereze nominalizarea sa. Însă numai vineri cel puţin nouă parlamentari democraţi i-au cerut lui Biden să se retragă.

Reuters a relatat că mai multe strângeri de fonduri în cadrul campaniei lui Biden au fost suspendate, citând mai multe surse democrate implicate în evenimente, deoarece donatorii au ameninţat că vor bloca fonduri din campanie.

Donatorii au fost invitaţi să ia parte la briefingul de 30 de minute “pentru a discuta nevoi urgente şi recent apărute”, potrivit unei copii a invitaţiei văzute de Reuters.

Harris a participat la discuţie “la cererea directă ai principalilor consilieri ai preşedintelui”, a spus una dintre persoane, relatare confirmată de o altă persoană familiarizată cu problema.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: alegeriJoe BidenKamala Harris
Externe