Kamala Harris îl atacă pe Donald Trump chiar pe tema imigraţiei

Publicat:

Kamala Harris îl atacă pe Donald Trump chiar pe tema imigraţiei

Susţinută de entuziasmul generat de recentele sale mitinguri, Kamala Harris îşi continuă sâmbătă campania în Nevada, după ce vineri, în Arizona, l-a atacat pe Donald Trump pe subiectul său preferat, imigraţia, în timp ce fostul preşedinte a promis să o “demascheze” în timpul următoarei dezbateri televizate, relatează AFP.

“Donald Trump nu vrea să rezolve această problemă, să fie clar”, a declarat democrata în faţa a 15.000 de persoane vineri, la Glendale, în Arizona, un stat-cheie de la frontiera cu Mexicul, unde Joe Biden l-a învins pe Donald Trump la doar 10.500 de voturi diferenţă în 2020, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Sub administraţia Biden, Statele Unite au asistat la sosirea unui număr masiv de migranţi, înainte de impunerea unor restricţii drastice, în iunie. Vicepreşedinta Harris a fost aspru atacată de Donald Trump din cauza acestui record. Dar Kamala Harris a denunţat jocul dublu al miliardarului, subliniind că el a ordonat congresmenilor republicani să nu voteze un proiect de lege pe această temă în primăvară.

“El vorbeşte mult despre securitatea frontierelor, dar nu acţionează în acest sens”, a spus ea. “Ştim că sistemul nostru de imigraţie este defect şi ştim ce trebuie făcut pentru a-l repara: o reformă cuprinzătoare”, a adăugat vicepreşedintele “Aceasta include o securitate puternică la frontiere şi o cale câştigată către cetăţenie”, a punctat Kamala Harris.

Turneul statelor-cheie început săptămâna aceasta de Kamala Harris împreună cu noul ei coechipier, Tim Walz,  a trecut prin Pennsylvania, Wisconsin, Michigan şi Arizona şi a atras mulţimi de oameni peste tot, cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri. De la retragerea şoc a lui Joe Biden, democraţii şi-au recăpătat speranţa de a câştiga Arizona şi Nevada, pe care Harris le va vizita sâmbătă. Aceste două state care fac parte din aşa-numita “Centură a Soarelui” (Sun Belt) au fost reclasificate săptămâna aceasta de site-ul independent Cook Political Report de la “înclinaţie republicană” la “incert”.

TRUMP, UN SINGUR MITING ELECTORAL ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

La singurul său miting din această săptămână, în Montana (nord-vest), Donald Trump a minimalizat această dinamică. “Este de preferat să fiu împotriva ei. Cred că ea este mai uşor de învins, chiar cred asta”, şi-a asigurat el susţinătorii, referindu-se la Kamala Harris. “Încă patru ani cu nebuna de Kamala Harris înseamnă probabil 50 de milioane de imigranţi ilegali care vor intra în ţara noastră în următorii patru ani”, a acuzat el, promiţând din nou deportări în masă ale imigranţilor ilegali. “Harris i-a lăsat pe toţi să intre, iar noi îi vom trimite pe toţi înapoi”, a promis Trump.

Capacitatea lui Trump de a se adapta la acest nou adversar, cu 19 ani mai tânără decât el, ridică semne de întrebare. În timp ce ea face senzaţie cu campania sa “veselă”, el a prezentat din nou vineri seară America drept o “ţară falimentară”.

Trump nu a anunţat încă niciun miting pentru săptămâna viitoare, iar acesta a fost singurul miting pe care l-a organizat săptămâna aceasta, într-un stat deja în mare parte câştigat de partea sa. Tribunul, care refuză să îşi schimbe strategia, şi-a justificat venirea în Montana pentru a “prelua controlul asupra Senatului” în noiembrie, în camera superioară a Congresului democraţii având în prezent un singur loc avans. “Dacă vom câştiga acest loc, vom câştiga Senatul. Este atât de important”, a insistat el, exprimându-şi sprijinul pentru candidatul republican Tim Sheehy.

Fostul preşedinte spune că vrea să lase Convenţia Democrată, prevăzută din 19 până în 22 august la Chicago, unde Kamala Harris va fi în centrul atenţiei, să treacă fără un contraatac major. Rivala sa a redus diferenţa care exista între el şi Joe Biden în sondaje, ceea ce provoacă nervozitate în tabăra republicană, mai ales că Trump a făcut şi o gafă joi.

În cadrul unei conferinţe de presă, el a povestit o anecdotă despre un zbor cu elicopterul plin de peripeţii împreună cu fostul iubit al Kamalei Harris, Willie Brown, fostul primar din San Francisco. Însă, de fapt, acest zbor nu a existat niciodată, pentru că probabil Trump l-a confundat pe fostul primar din San Francisco cu fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Cel puţin o dezbatere televizată între cei doi candidaţi este programată pentru 10 septembrie la ABC News. Vineri seara, Trump s-a declarat convins că va recâştiga întâietatea cu acea ocazie. “Joe Biden a fost demascat în cadrul dezbaterii. În acelaşi mod, Kamala va fi demascată la dezbatere”, a spus el.

De când s-a retras din cursă, subminat de îngrijorări cu privire la sănătatea sa, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani a păstrat un profil scăzut. Cu toate acestea, el urmează să apară alături de Kamala Harris joia viitoare, în prima lor deplasare comună de campanie de la anunţarea retragerii sale. Vor merge în statul Maryland, în apropiere de Washington. Potrivit Casei Albe, cei doi vor discuta despre “progresele” pe care le-au făcut “pentru a reduce costurile pentru poporul american”, în timp ce inflaţia rămâne un punct slab pentru Harris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

JO 2024. Cu cât contribuie Jocurile Olimpice la creșterea economică a Franței

JO 2024. Cu cât contribuie Jocurile Olimpice la creșterea economică a Franței Jocurile Olimpice de la Paris vor stimula creşterea economiei Franţei în trimestrul trei...

R. Moldova este statul din Europa cu cea mai mare scădere a populației. Din 1990, am pierdut aproape o treime din cetățeni

R. Moldova este statul din Europa cu cea mai mare scădere a populației. Din 1990, am pierdut aproape o treime din cetățeni R. Moldova este...

Universitatea Tehnică a Moldovei a publicat rezultatele finale ale admiterii pentru sesiunea de bază

Universitatea Tehnică a Moldovei a publicat rezultatele finale ale admiterii pentru sesiunea de bază Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a publicat rezultatele finale ale admiterii...

Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din ţară

Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din ţară Turcia interzice orice nouă înscriere în şcolile primare şi grădiniţele franceze din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.