X

Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz pentru postul de vicepreşedinte (presă)

Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz pentru postul de vicepreşedinte (presă)

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept coleg de listă şi potenţial vicepreşedinte dacă va câştiga, conform relatărilor din mass-media americane, citate de AFP.

Fost profesor, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru că a luat măsuri considerate progresiste de când a devenit guvernator al acestui stat din Midwest în 2019, o regiune cheie pentru scrutinul din noiembrie, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Fără a fi cu adevărat cunoscut în afara graniţelor statului său natal Minnesota, Walz s-a remarcat în ultimele săptămâni prin micile sale atacuri repetate la adresa lui Donald Trump şi a anturajului acestuia, pe care i-a descris în mod constant ca fiind nişte “tipi ciudaţi”.

“Nu ne este frică de tipii ciudaţi”, a spus acest politician afabil şi cu un mare debit verbal, în timpul unei întâlniri de campanie. “Credeţi în experienţa mea ca profesor, brutele nu au nicio putere”, a adăugat el.

Originar din Nebraska, el a petrecut mulţi ani în lumea învăţământului, în special ca profesor de geografie şi antrenor de fotbal american.

Fapt notabil, acest bărbat cu ochelari rectangulari mici a predat timp de câteva luni în China, imediat după evenimentele din Tiananmen din primăvara anului 1989.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

“Faptul că am putut fi într-un liceu chinez în acel moment crucial mi s-a părut cu adevărat esenţial”, a mărturisit el ani mai târziu în faţa unei comisii a Congresului American.

În ianuarie 2019, Tim Walz a devenit guvernator în Minnesota, un stat din regiunea Marilor Lacuri de la graniţa cu Canada.

Tags: Kamala HarrisTim Walz
Externe