Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat Israelului

Publicat:

Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat Israelului

Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat Israelului, potrivit unui colaborator apropiat al candidatei democrate la preşedinţia americană, o declaraţie rară a echipei sale de campanie pe tema programului cu privire la Orientul Mijlociu, relatează AFP.

”Ea nu este în favoarea impunerii unui embargo armelor destinate Israelului”, a declarat joi un consilier al acesteia în domeniul securităţii naţionale, Phil Gordon, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Vicepreşedinta americană ”a fost clară: ea va veghea mereu ca Israelulu să fie în măsură să se apere împotriva Iranului şi a grupărilor teroriste susţinute de Iran”, a subliniat el.

Impulsionată de o dinamică favorabilă, Kamala Harris a fost vizată miercuri de manifestanţi propalestinieni la o manifestaţie de campanie.

Aceste scene au devenit obişnuite la deplasările lui Joe Biden, înainte ca preşedinterle american în vârstă de 81 de ani să renunţe la cursa la fotoliul de la Casa Albă din cauza unor îndoieli cu privire la capacităţile sale fizice şi mentale.

Statele Unite sunt de departe primul susţinător militar al Israelului – un lucru care înmparte tabăra democrată, mai ales după ofensiva devastatoare a Israelului în Fâşia Gaza în urma unui atac sângeros al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.

Kamala Harris s-a întâlnit cu activişti care se opun Războiului din Fâşia Gaza în Michigan, un stat-cheie în care speră să obţină o victorie în alegerile din noiembre împotriva republicanului Donald Trump, care are o importantă populaţie originară din ţări arabe.

Aripa stângă a Partidului Democrat – care denunţă dezastrul umanitar din Fâşioa Gaza şi ocupaţia israeliană a teritoriilor palestiniene – exercită presiuni în vederea unei schimbări a poziţiei în acest dosar spinos.

La Detroit, Kamala Harris a fost întreruptă de activişti propalestinieni care strigau ”Nu vom vota în favoarea unui genocid!”.

”Dacă vreţi ca Donald Trump să câştige, continuaţi să spunţi asta!”, le-a replicat ea cu aplomb.

”Altfel, eu vorbesc”, a adăugat ea.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

În urma unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Kamala Harris a promis că ”nu va rămâne tăcută” asupra ”tragediilor” din Fâşia Gaza, asediată şi bombardată neîncetat de către Israel de zece luni.

În preşedinţia lui Joe Biden, Casa Albă a suspendat o singură dată livrarea de bombe grele către Israel, din cauza temeri cu privire la civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA

Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA Obezitatea în rândul adolescenţilor din Statele Unite a atins niveluri alarmante, aproximativ 21% dintre persoanele...

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023 Alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare şi dezvoltare...

Beyonce o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA. Suma colosală pe care o va dona campaniei electorale a democratei

Beyonce o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA. Suma colosală pe care o va dona campaniei electorale a democratei Beyonce, celebra câștigătoare a multiple...

Tânăr irakian, reținut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift

Tânăr irakian, reținut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift Un irakian în vârstă de 18 ani a fost reținut la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.