X

Kamala Harris prezintă o strategie care prevede limitarea imigraţiei din America Centrală prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei

Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, a prezentat, joi, o strategie care prevede limitarea imigraţiei din America Centrală prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei, informează agenţia Associated Press şi site-ul Axios.com , informează mediafax.

Kamala Harris a explicat că Statele Unite nu pot aborda în mod singular problemele care generează migraţia din ţări precum Guatemala, Honduras şi El Salvador, precizând că în eforturile internaţionale intenţionează să se implice şi Naţiunile Unite, Mexicul, Japonia şi Coreea de Sud.

Citește și : Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

Strategia prevede măsuri de asistenţă pentru atenuarea problemelor generate de vremea extremă, precum şi îmbunătăţirea perspectivelor economice, reducerea sărăciei, combaterea corupţiei, promovarea drepturilor omului, integrarea pe piaţa muncii, susţinerea libertăţii presei, contracararea grupurilor infracţionale şi a violenţei domestice.

“Vom construi pe bazele care funcţionează, nu ne vom îndepărta de mecanismele care dau rezultate. Nu va fi uşor, progresele nu vor fi imediate, dar ne angajăm să îndreptăm situaţia”, a afirmat Kamala Harris.

Vicepreşedintele SUA a amintit că a vizitat recent Guatemala, “unde una dintre cele mai mari provocări este corupţia”. Administraţia Joseph Biden a suspendat marţi cooperarea cu Parchetul General din Guatemala, după ce a fost demis procurorul-şef anticorupţie. Washingtonul a transmis că “a pierdut încrederea” în intenţiile autorităţilor din Guatemala de a combate corupţia.

Citește și : Un minor palestinian, împuşcat mortal de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată

Zeci de mii de imigranţi din America Centrală şi de Sud au ajuns la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite în ultimele luni. Departamentul american pentru Securitatea Internă a reluat, luni, deportările în procedură rapidă în cazul imigranţilor clandestini care nu îndeplinesc criteriile pentru a rămâne în SUA.

Tags: America CentralaEl SalvadorGuatemalaHondurasKamala Harris
Categorii: Știrile zilei