X

Kamala Harris, primul discurs după retragerea lui Joe Biden: ‘Moştenirea realizărilor preşedintelui din ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă’

Kamala Harris, primul discurs după retragerea lui Joe Biden: ‘Moştenirea realizărilor preşedintelui din ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă’

Vorbind la prima sa apariţie publică de când preşedintele Joe Biden a ieşit din cursa prezidenţială, vicepreşedintele Kamala Harris, pe care şeful Casei Albe o susţine ca să îi succeadă în funcţie, a lăudat moştenirea politică a acestuia şi, aşa cum făcea adesea şi preşedintele, l-a evocat pe fiul acestuia decedat, Beau Biden, relatează CNN şi The Guardian.

“Moştenirea realizărilor lui Joe Biden din ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă”, a spus Kamala Harris la un eveniment găzduit la Casa Albă pentru sportivii din campionatul NCAA, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Într-un singur mandat, el a depăşit deja moştenirea celor mai mulţi preşedinţi care au îndeplinit două mandate”, a arătat adjuncta lui Joe Biden în aplauzele mulţimii.

“L-am cunoscut pe preşedintele Biden prin intermediul fiului său Beau, am lucrat împreună ca procurori generali în statele noastre”, a povestit Harris. “Atunci, Beau îmi spunea adesea poveşti despre tatăl său. Îmi spunea despre ce fel de tată şi ce fel de om este Joe. Calităţile pe care Beau le-a venerat la tatăl său sunt aceleaşi calităţi pe care le-am văzut în fiecare zi la preşedintele nostru. Onestitatea sa, integritatea sa, angajamentul său faţă de credinţa sa şi faţă de familia sa, inima sa mare şi dragostea sa, dragostea profundă faţă de ţara noastră – şi sunt un martor de primă mână al faptului că în fiecare zi preşedintele nostru, Joe Biden, luptă pentru poporul american şi suntem profund, profund recunoscători serviciului său pentru naţiunea noastră” – a spus, luni, Kamala Harris.

Preşedintele Biden “ar fi vrut să fie astăzi aici”, se recuperează “rapid” după diagnosticul de Covid-19 şi este nerăbdător să se întoarcă, a adăugat ea.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Preşedintele a susţinut-o public pe Harris pentru a-i succeda în calitate de candidat democrat la preşedinţie în 2024.

Harris nu a făcut referire la viitoarele alegeri prezidenţiale şi şi-a continuat discursul lăudându-i pe sportivii din campionatul NCAA.

Tags: Joe BidenKamala Harris
Externe