Kamala Harris va avea prima apariţie publică de când Biden s-a retras din cursă

Publicat:

Kamala Harris va avea prima apariţie publică de când Biden s-a retras din cursă

Kamala Harris este de aşteptat să-şi facă luni prima apariţie publică de când Joe Biden a renunţat la campania electorală şi a anunţat că o susţine pe ea pentru a fi candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În timp ce Biden este încă absent din spaţiul public, fiind încă la reşedinţa sa din Delaware, unde se recuperează după Covid, vicepreşedinta va saluta la Casa Albă echipele din campionatul NCAA din sezonul 2023-24 la Casa Albă. Evenimentul va avea loc la ora locală 11.30 (18.30, ora României), pe Peluza de Sud, iar Kamala Harris este de aşteptat să se adreseze presei, scrie The Guardian, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Duminică, reacţionând la decizia lui Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă şi de a o nominaliza ca înlocuitor favorit, Harris a declarat că este onorată să aibă sprijinul preşedintelui, iar intenţia sa este să câştige această nominalizare.

O serie de figuri democrate semnificative care ar fi fost susceptibile să îi facă concurenţă lui Harris, inclusiv guvernatorii Gavin Newsom şi Gretchen Whitmer, au spus că nu vor candida. Senatorul Joe Manchin, care a lansat ideea că ar putea candida, a renunţat şi el.

Dintre cei 263 de congresmeni democraţi şi 23 de guvernatori democraţi, până în prezent peste 175 au susţinut-o pe Harris, iar mai multe state i-au promis deja lui Harris peste 500 de delegaţi atunci când partidul se va reuni pentru convenţia sa de la Chicago, de la mijlocul lunii august.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Anunţând că îşi va încheia campania duminică, Biden a declarat: “Vreau să-mi ofer întregul sprijin şi susţinerea pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump. Haideţi să facem asta”, a îndemnat preşedintele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva la șase...

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță S-au pomenit marginalizați și chiar ignorați. De această părere sunt mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.