X

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce spune primul sondaj efectuat după anunţul de retragere al lui Joe Biden?

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce spune primul sondaj efectuat după anunţul de retragere al lui Joe Biden?

La 24 de ore după ce Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială americană, Morning Consult a publicat un sondaj realizat pe un eşantion de 4.000 de americani şi el arată că diferenţa se reduce între candidatul republican şi cel democrat, relatează Le Figaro.

Dacă alegerile ar avea loc săptămâna aceasta, doar două procente i-ar despărţi pe cei doi rivali, arată primul sondaj american realizat după ce Joe Biden şi-a anunţat retragerea din campania prezidenţială americană, pe 21 iulie, şi susţinerea sa pentru Kamala Harris, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Donald Trump ar câştiga totuşi cursa electorală, cu 47% din voturi, faţă de 45% pentru Kamala Harris. Acest decalaj se reduce uşor faţă de estimările unui duel Harris-Trump care au precedat anunţul lui Joe Biden.

După dezbaterea eşuată a preşedintelui american, care l-a lăsat la şase puncte în urma adversarului său, potrivit The New York Times, mai multe sondaje de opinie au încercat deja să măsoare şansele lui Harris în faţa lui Trump. Potrivit televiziunii ABC News, Harris avea 42% din voturi în timp ce republicanul avea 46%.

Noul sondaj efectuat de Morning Consult remodelează aşadar cărţile şi arată că nimic nu este încă sigur pentru fostul preşedinte american. Strângerea spectaculoasă de fonduri, de peste 81 de milioane de dolari în ultimele 48 de ore, în profitul Kamalei Harris este o dovadă în acest sens. Democrata se descurcă mult mai bine decât Biden, în special în rândul populaţiei de culoare (54% faţă de 39% pentru actualul preşedinte) şi reduce la jumătate avansul lui Trump în rândul bărbaţilor (de la -12 la -5) şi chiar îl ajunge din urmă în rândul femeilor (de la -2 la 0).

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În plus, 65% dintre alegătorii democraţi o susţin pe deplin pe Kamala Harris pentru a conduce campania către Casa Albă, mai mult decât dublu faţă de nivelul de susţinere pe care îl avea la aceeaşi întrebare, la sfârşitul lunii trecute, după prima dezbatere prezidenţială.

Tags: Donald TrumpJoe BidenKamala Harris
Externe