X

Kashmirul dă în clocot! Autorităţile indiene au arestat peste 300 de persoane

Cel puțin 300 de politicieni și separatiști au fost reținuți de autoritățile indiene din Kashmir pentru a opri protestele izbucnite în urma deciziei Indiei de a retrage statutul special al regiunii, au informat joi mai mulți oficiali, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Începând de duminică, Guvernul indian a oprit rețelele de telefonie mobilă, internetul și a interzis adunările publice în cel mai mare oraș din regiune, Srinagar.

Citeşte şi: Trump a fost primit cu ostilitate în El Paso şi Dayton

Tensiunile dintre Pakistan şi India s-au amplificat după ce Administraţia de la New Delhi a anulat luni Articolul 370 al Constituţiei indiene, care conferea statut special statului Jammu-Kashmir. Pakistanul şi India revendică în totalitate regiunea Kashmir, dar ambele ţări, care sunt puteri nucleare, deţin controlul doar asupra unor zone din această provincie.

Citeşte şi: Malta refuză pentru prima oară alimentarea unei nave umanitare

Islamabadul a condamnat vehement decizia Administraţiei de la New Delhi privind Kashmirul, a avertizat că va apăra locuitorii din această regiune şi a decis sesizarea Consiliului de Securitate ONU.

Tags: IndiaislamabadKashmirNew DelhipakistanSrinagar
Categorii: Știrile zilei