X

Kasparov: Nu va păți nimic regimul Putin fără o înfrângere militară majoră în Ucraina și drapelul ucrainean la Sevastopol

Kasparov: Nu va păți nimic regimul Putin fără o înfrângere militară majoră în Ucraina și drapelul ucrainean la Sevastopol

Nimic nu se va întâmpla cu puterea președintelui rus Vladimir Putin, dacă Ucraina nu provoacă o înfrângere semnificativă forțelor ruse pe câmpul de luptă. Garri Kasparov, un jucător de șah și politician rus care trăiește în SUA, al 13-lea campion mondial la șah, a declarat acest lucru într-un interviupublicației GORDON, Dmitri Gordon.

“Orice s-ar spune, ne apropiem de un răspuns destul de simplu la toate întrebările noastre. Nu i se poate întâmpla nimic regimului Putin până când nu se înregistrează o înfrângere militară și geopolitică majoră în Ucraina. Această dispută continuă la nesfârșit și ne spun constant: ” Se va întâmpla.”Drapelul ucrainean la Sevastopol – fără el, oricum, nimic nu se va schimba.” a spus șahmatistul.

Opozantul rus crede că acum, analizând situația în Rusia: „nu există niciun indiciu că vor avea loc schimbări fundamentale în regimul Putin fără o victorie (și una devastatoare) pentru Ucraina”.

„Prin urmare, astăzi scopul adevăratei opoziții ruse este de a ajuta Ucraina să câștige”, crede Kasparov.

El a remarcat că un număr de opozanți ruși „oferă asistență maximă” voluntarilor ruși (aceștia desfășoară operațiuni militare în regiunile Kursk și Belgorod din Federația Rusă). 

Tags: depre regimul PutinKasparov
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei