X

Kazahstanul înregistrează o triplare a traficului aerian

Numărul de zboruri prin spaţiul aerian al Kazahstanului s-a triplat, ajungând la peste 450 luni, după închiderea spaţiului aerian european pentru companiile ruse, a comunicat compania kazahă de navigaţie aeriană Kazaeronavigaţia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Compania asigură într-un comunicat că este pregătită pentru intensificarea activităţii şi va deservi toate zborurile.

Citeşte şi: Intră în vigoare sancţiunile dictate împotriva Băncii Centrale a Rusiei – Black News

Duminică, Uniunea Europeană a anunţat că îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti ca măsură de sancţionare a invadării Ucrainei de către Rusia, măsură adoptată de asemenea de Canada şi de mai multe ţările europene care nu fac parte din UE.

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat la rândul ei că va suspenda de luni toate zborurile către Europa, în urma deciziei UE de a închide întreg spaţiul său aerian tuturor avioanelor ruseşti.

La scurt timp după anunţul privind închiderea spaţiului aerian canadian pentru companiile ruse, duminică, autoritatea canadiană de reglementare a transporturilor Transport Canada a afirmat că o aeronavă a Aeroflot a încălcat interdicţia, folosind spaţiul aerian al Canadei.

Citeşte şi: Ruşii revendică ‘supremaţia aeriană’ în Ucraina şi acuză Kievul că foloseşte civilii ca scuturi umane – Black News

Este vorba de cursa 111 a Aeroflot, de la Miami (Florida) la Moscova, care a decolat din SUA la ora locală 15.12, potrivit FlightRadar24.

Transport Canada a precizat că va “examina” comportamentul Aeroflot şi al serviciilor de control de trafic aerian Nav Canada, în urma acestui incident, şi nu va “ezita să ia măsuri legale pentru a împiedica repetarea lor”.

Tags: AeroflotKazaeronavigaţiaKazahstantrafic aerianuniunea europeana
Categorii: Știrile zilei