Keir Starmer cere un LOCKDOWN în toată Anglia

Publicat:

Un lockdown trebuie să fie reintrodus în întreaga Anglie în termen de 24 de ore, a declarat duminică seară liderul opoziţiei laburiste din Regatul Unit, Keir Starmer, potrivit politico.eu, transmite şi agerpres.

Starmer i-a solicitat premierului Boris Johnson să înăsprească restricţiile în scopul limitării răspândirii COVID-19 în Anglia, unde în mod clar epidemia este ”scăpată de sub control”.


Citeşte şi: Nancy Pelosi rămâne preşedintele Camerei Reprezentanţilor în SUA

‘În mod evident, virusul este scăpat de sub control şi nu este bine că prim-ministrul lasă de înţeles că vor fi aplicate restricţii suplimentare într-o săptămână sau două sau trei”, a explicat liderul laburist, care a cerut impunerea ”în următoarele 24 de ore a unor restricţii naţionale”.

După ridicarea lockdown-ului naţional la finalul lunii noiembrie, premierul Boris Johnson a revenit în decembrie la aplicarea unor restricţii regionale. Această strategie nu mai este însă eficientă după descoperirea unei noi variante a SARS-CoV-2. În cea mai mare parte a ţării, locuitorilor li s-a cerut să rămână în locuinţe şi să evite călătoriile neesenţiale, iar magazinele, barurile şi restaurantele au primit dispoziţie să stea închise.

Citeşte şi: Sudanul, Egiptul şi Etiopia continuă negocierile pentru barajul de pe Nil

Boris Johnson a atenţionat duminică dimineaţă că în unele părţi ale ţării ar putea fi introduse restricţii mai stricte, dar a refuzat să ofere detalii.

Regatul Unit a înregistrat duminică 54.990 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore – a şasea zi consecutivă cu peste 50.000 de noi cazuri – şi 454 decese cauzate de noul coronavirus. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut Bombe cântărind în total peste 80 de tone au fost...

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: ‘Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace’

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: 'Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace' Ucraina a primit sprijin deplin pentru planul său de...

PAM a lansat o operaţiune de urgenţă pentru un milion de libanezi

PAM a lansat o operaţiune de urgenţă pentru un milion de libanezi Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat o operaţiune de urgenţă pentru a furniza...

Israelul anunţă uciderea şefului securităţii preventive a Hezbollah într-o lovitură aeriană la Beirut

Israelul anunţă uciderea şefului securităţii preventive a Hezbollah într-o lovitură aeriană la Beirut Israelul l-a eliminat pe comandantul Unităţii de securitate preventivă a Hezbollah într-o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.