X

Keir Starmer, favorit pentru a-i succede lui Jeremy Corbyn în fruntea Partidului Laburist

Sir Keir Starmer apare a fi principalul candidat pentru conducerea Partidului Laburist în locul lui Jeremy Corbyn, conform sondajelor din interiorul partidului, informează The Guardian, scrie news.ro .

El ar urma să-şi înceapă campania în câteva săptămâni.

Noul lider al laburiştilor va fi ales în martie, după ce Jeremy Corbyn a anunţat că va demisiona în urma înfrângerii de la alegerile parlamentare din decembrie.

Citește și : Pompeo susţine că nu doreşte să candideze pentru un loc în Senatul SUA

La un prim sondaj printre 1.059 membri ai partidului, Starmer a obţinut 31%, iar Rebecca Long Bailey 20%. Jess Phillips a obţinut 11%.

În al doilea sondaj, realizat între primii doi clasaţi, Starmer a obţinut 61% din voturi, în timp ce Rebecca Long Bailey 39% din voturi.

La 13 decembrie, liderul laburist Jeremy Corbyn a afirmat că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea partidului, ca urmare a rezultatului foarte dezamăgitor obţinut în alegerile parlamentare.

Corbyn a precizat că va rămâne la conducerea partidului pe durata unui proces de reflecţie privind rezultatul scrutinului, considerat cel mai slab din ultimii zeci de ani.
Citește și : Autorităţile turce au arestat 5 irakieni suspectaţi de pregătirea unui atentat în noaptea de Revelion

Conservatorii au obţinut 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, în urma alegerilor legislative din Marea Britanie, ceea ce i-a oferit lui Boris Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020. Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate, fiind singurul partid care pierde locuri în Parlament.

Tags: Boris JohnsonJeremy CorbynKeir Starmerlaburistparlamentsondaje
Categorii: Diaspora