X

Kelemen Hunor : Etnicii maghiari din Transilvania ştiu cu cine să voteze la viitoarele alegeri generale din Ungaria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă pentru portalul local de ştiri maszol.ro că nu are sens ca liderii socialiştilor şi ai partidului Parbeszed (Dialog, ecologist – n.r.) să facă campanie în Transilvania, deoarece etnicii maghiari de aici ştiu cu cine să voteze la viitoarele alegeri generale din Ungaria, informează agenţia de presă MTI.

Vineri seară, Kelemen Hunor a purtat discuţii cu liderul socialist Gyula Molnar şi cu candidatul la postul de premier din partea socialiştilor şi a Parbeszed, Gergely Karacsony, despre relaţiile româno-ungare şi aspiraţiile comunităţii maghiare, conform agerpres.

Expunând poziţia partidului său, Kelemen Hunor a declarat că politica alianţei aflate la guvernare în Ungaria, între Fidesz şi creştin-democraţi, faţă de comunităţile maghiare de peste hotare a fost “bună şi ar trebui să continue”.

Citește și : Italia : Un bărbat a deschis focul asupra trecătorilor la Macerata

“M-au întrebat ce ar trebui să facă în timpul campaniei în Transilvania. Le-am spus că, foarte sincer, absolut nimic. A face campanie este o pierdere de timp şi de energie pentru ei, deoarece maghiarii din Transilvania ştiu foarte bine cu cine vor vota”, a subliniat liderul UDMR.

Tags: FideszKelemen HunorParbeszedTransilvaniaUDMRUngaria
Categorii: Diaspora