Kent D. Logsdon: SUA ar putea impune noi sancțiuni oligarhilor moldoveni

Publicat:

Kent D. Logsdon: SUA ar putea impune noi sancțiuni oligarhilor moldoveni

Statele Unite ale Americii ar putea impune noi sancțiuni oligarhilor moldoveni. Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon a declarat în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru „Cutia Neagră” de la TV8 că se lucrează la acest capitol. 

„Munca noastră nu s-a terminat aici, lucrăm din greu la noi sancțiuni. Trebuie să spun că sunt atât de mândru de faptul că Statele Unite au fost primul dintre partenerii internaționali care a putut să iasă în octombrie 2022 cu sancțiuni pentru oligarhii care erau fugari, care au făcut lucruri rele, care au manipulat alegerile de aici, care au jucat un rol cu ​​adevărat negativ în societate și au continuat să-l joace în politica, economie, cultură și altele. Deci, am fost cu adevărat mândru că am reușit să fim pe locul 1 și cred că cu sancțiuni împotriva lui Plahotniuc, împotriva lui Șor, împotriva unui număr de agenți FSB care activează și aici. Acest lucru a fost foarte important și a fost atât de grozav să vedem că UE, Marea Britanie, Canada, Elveția, alte țări ne-au urmat și au făcut chiar mai multe într-un fel. Am fost foarte fericiți să putem avea o altă sancțiune care a fost emisă în urmă cu câteva luni privind Marina Tauber, și am continuat să lucrăm la sancțiuni suplimentare pentru că, din păcate, vedem aceste sancțiuni ca fiind necesare, parțial pentru a le arăta oamenilor de aici că ne-am făcut temele, ne-am uitat la dovezi și credem că acești oameni trebuie sancționați pentru faptele lor rele”, a menționat Ken D. Logsdon.


Ambasadorul american Kent D. Logsdon a subliniat că sancțiunile impuse anterior oligarhilor moldoveni au fost eficiente, acestea afectând inclusiv reputația celor vizați.

„Credem că sancțiunile sunt eficiente, deoarece nu numai că afectează capacitatea acestor persoane de a-și muta banii, de a avea proprietăți sau pentru a călători în SUA. Dar este și un risc reputațional și trebuie să recunosc că un zâmbet mi-a trecut fața când am observat că primii avocați americani ai lui Ilan Șor s-au retras la scurt timp după octombrie 2023, pentru că au spus: Nu putem lucra cu cineva care a fost sancționat de guvernul SUA. Exemplu perfect de risc reputațional”, a argumentat ambasadorul SUA.

Excelența Sa Kent D. Logsdon a mai explicat ce s-ar putea întâmpla cu conturile în dolari și proprietățile din SUA ale oligarhilor aflați sub sancțiuni. Ambasadorul american a precizat că dacă autoritățile SUA identifică un cont bancar sau o proprietate, pot merge la tribunale sau Guvern. Logsdon a menționat că nu cunoaște dacă în prezent există vreo acțiune în instanță în acest sens.

„Nu sunt sigur că avem ceva în desfășurare în acest moment. Am avut în trecut. Sincer, acești oligarhi sunt mai înclinați să lucreze în dolari și cu companii din SUA. Asta este mai probabil la acest moment, decât o prezență a lor în SUA. Știm că în trecut unii au făcut-o. Majoritatea dintre ei au plecat din SUA din cauza sancțiunilor noastre puternice, din cauza amenințării cu acțiunea în instanță. Așa că asta continuăm să facem. Dar dacă găsim ceva, cu siguranță vom lua măsuri”, a precizat Kent D. Logsdon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.