X

Kenya : Un film care va fi prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, interzis în cinematografe deoarece “promovează lesbianismul”

Un film kenyan care urmează să fie prezentat la Festivalul de Film de la Cannes a fost interzis vineri din cinematografe de către autorităţile de la Nairobi deoarece “promovează lesbianismul”, informează AFP, conform agerpres.

Pelicula “Rafiki” (însemnând “prieten” în swahili) a fost interzisă din cauza “tematicii sale homosexuale şi a scopului său evident de a promova lesbianismul în Kenya, ceea ce este ilegal şi aduce prejudicii culturii şi valorilor poporului kenyan”, şi-a justificat decizia comisia kenyană responsabilă pentru audio-vizual.

Citește și : Angela Merkel a fost primită la Casa Albă de Donald Trump cu un sărut pe fiecare obraz

Şeful comisiei, Ezechiel Mutua, care se prezintă drept un “stâlp al moralităţii”, a interzis deja mai multe filme, reclame şi chiar desene animate, pe motiv că acestea ar promova homosexualitatea.

Pelicula, adaptată după un roman al scriitoarei ugandeze Monica Arac de Nyeko, spune povestea de dragoste la prima vedere dintre două femei, aflate în tabere politice opuse.

“Cu mare părere de rău anunţ că ‘Rafiki’ a fost interzis în Kenya”, a declarat regizoarea peliculei, kenyanca Wanuri Kahiu.

Filmul său urmează să fie prezentat în cadrul secţiunii “Un Certain Regard” la ediţia din 2018 a Festivalului de Film de la Cannes.

Aflată încă sub legile care datează din perioada colonialismului britanic, homosexualitatea rămâne ilegală în Kenya. Într-un interviu televizat acordat săptămâna trecută, preşedintele Uhuru Kenyatta a declarat că homosexualitatea este contrară culturii şi societăţii kenyene şi că drepturile homosexualilor nu sunt importante pentru oamenii din Kenya şi pentru această ţară.

Citește și : Benjamin Netanyahu salută relaţia specială româno-israeliană

Tags: Festivalul de Film de la CanneshomosexualitaKenyalesbianismNairobiRafikiWanuri Kahiu
Categorii: Știrile zilei