X

Kenyanul suspectat de implicare în uciderea a sute de membri ai unui cult a murit după greva foamei

Un kenyan acuzat de implicare în moartea a sute de membri ai unui cult prin înfometare a murit și el după o grevă a foamei de 10 zile în custodia poliției, a anunțat miercuri un procuror, citat de Reuters, informează mediafax.

Joseph Buyuka se număra printre cele 30 de persoane, printre care și autointitulatul pastor Paul Mackenzie de la Good News International Church, aflate în arest preventiv pentru moartea a 337 de adepți ai cultului în care adepții erau îndemnați să se înfometeze.

Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

„Poliția crede că aceste persoane… au jucat roluri semnificative în infracțiunile care au dus la decesele și la eliminarea ilegală a cadavrelor în Shakahola (pădure)”, se arată în documentele tribunalului despre Buyuka și alte patru persoane arestate împreună cu el.

Autoritățile au exhumat majoritatea cadavrelor din pădurea din sud-estul Kenyei începând cu luna aprilie.

Jami Yamina, avocatul principal al acuzării, a declarat că Buyuka a murit în urmă cu două zile la un spital din Malindi, la aproximativ 116 km de orașul portuar Mombasa, unde fusese dus dintr-o închisoare din apropiere.

„A murit …(din cauza) … complicațiilor provocate de greva foamei și de inaniție, dar vom aștepta raportul post-mortem”, a declarat Yamina în fața unui tribunal din Mombasa.

„Alți doi suspecți … s-au îmbolnăvit și ei. Poliția crede că are legătură cu greva foamei”.

Mackenzie este acuzat că le-a ordonat adepților săi să își înfometeze copiii și să facă și ei la fel până la moarte pentru a putea ajunge în rai înainte de sfârșitul lumii.

El s-a predat poliției în aprilie și luna trecută i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune. Ceilalți suspecți au fost arestați ulterior, după ce autoritățile au început exhumările.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

Lui și celorlalți nu li s-a cerut încă să pledeze.

Ministrul de interne Kithure Kindiki își exprimase îngrijorarea în luna mai că unii dintre adepții salvați ai lui Mackenzie refuzau hrana. Unul dintre ei murise, a declarat el la acea vreme.

Tags: înfometareJoseph BuyukaMombasaPaul Mackenzie
Categorii: Știrile zilei