Khamenei îl atacă pe Trump şi avertizează că Iranul ‘va rupe în bucăţi acordul’ dacă SUA se vor retrage

Publicat:

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a lansat miercuri un atac împotriva preşedintelui american Donald Trump în urma tentativelor acestuia de a retrage SUA din acordul internaţional privitor la programul nuclear iranian, transmit DPA, AFP şi Reuters. 

‘Ar fi o pierdere de vreme să reacţionăm la prostiile spuse de vulgarul preşedinte al SUA’, a declarat ayatollahul Khamenei, citat de agenţia ISNA, într-un discurs rostit în faţa studenţilor la Teheran.


Statele Unite ‘sunt furioase pentru că astăzi Republica islamică Iran le-a încurcat planurile în Liban, în Siria şi în Irak’, a mai spus Khamenei. ‘Toată lumea să fie liniştită: şi de această dată, naţiunea iraniană va lovi America şi o va învinge’, a adăugat el.

‘Preşedintele Statelor Unite îşi etalează prostia, dar aceasta nu trebuie să ne deturneze atenţia de la tulburările pe care le provoacă America’, a mai declarat liderul suprem.

Vineri, preşedintele Trump a lansat un atac verbal virulent împotriva Iranului şi a cerut Congresului să impună noi sancţiuni, ameninţând să retragă SUA din acordul semnat în iulie 2015 de Teheran şi marile puteri.

În discursul de miercuri, Ali Khamenei a dat asigurări că Iranul va continua să-şi respecte angajamentele, dar a avertizat că ‘va rupe în bucăţi’ acordul dacă SUA se vor retrage.

Pe de altă parte, ayatollahul a primit favorabil frontul unit al europenilor pentru menţinerea acordului după intervenţia lui Trump, dar le-a cerut acestora să nu se alinieze Washingtonului.

Europenii ‘trebuie să se abţină să se amestece în problemele noastre de apărare’, a avertizat ayatollahul

‘Întrebaţi de ce Iranul are rachete, foarte bine. Dar voi de ce aveţi rachete? Şi de ce aveţi arme nucleare?’, a lansat Khamenei. ‘Nu vom accepta ca europenii să se alăture manevrelor de intimidare ale Statelor Unite’, a mai spus ghidul suprem iranian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.