Kievul a dejucat atacuri de rachete ruseşti şi drone în regiunea Odesa

Publicat:

Kievul a dejucat atacuri de rachete ruseşti şi drone în regiunea Odesa

Kievul a dejucat atacuri de rachete şi drone ruseşti asupra regiunii Odesa (sud) în noaptea de duminică spre luni, în care trei persoane au fost rănite, a anunţat armata ucraineană, citată luni de France Presse, scrie agerpres.

“Inamicul a atacat regiunea Odesa de trei ori în timpul nopţii, (folosind) două valuri de drone de atac, un total de 15 (drone) şi 8 rachete” de tip Kalibr, a declarat Comandamentul operaţional ucrainean pentru sudul ţării pe aplicaţia Telegram, adăugând că toate atacurile au fost dejucate de apărarea aeriană.


Potrivit armatei Kievului, căminul unui centru de antrenament, precum şi un magazin au fost avariate de resturi rezultate din distrugerea rachetelor “direcţionate spre centrul Odesei”.

Kievul a dejucat atacuri de rachete ruseşti şi drone în regiunea Odesa

Potrivit informaţiilor preliminare, “trei angajaţi de supermarket au fost răniţi” şi au primit asistenţă medicală, a indicat Comandamentul.

Ferestrele, balcoanele mai multor clădiri, precum şi maşinile parcate în apropiere au fost de asemenea deteriorate de “unda de şoc” şi au izbucnit două incendii, a spus armata.

În fotografiile şi videourile postate pe Telegram de către armată, pompierii încearcă să stingă flăcările mari care au cuprins ceea ce părea a fi un magazin din care ieşea un val mare de fum.

Numărul atacurilor în Marea Neagră a crescut de ambele părţi în ultimele săptămâni.

Armata rusă a lovit în repetate rânduri oraşul-port Odesa, dar şi porturile fluviale Ismail şi Reni, atacuri denunţate de Kiev ca mijloc de a-i împiedica exporturile.

La mijlocul lunii iulie, Moscova a reziliat acordul care permitea cerealelor ucrainene, încă din vara trecută, să părăsească porturile din sudul ţării, în ciuda blocadei instituite de Rusia, potrivit AFP.

Moscova a avertizat apoi că orice navă care se îndreaptă spre sau părăseşte porturile ucrainene va fi considerată o ţintă potenţială. Kievul a reacţionat afirmând reciproca pentru navele ruseşti.

Citeşte şi: Zeci de angajați ai Ambasadei Ruse au fost trimiși acasă

Duminică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că o navă de război rusă a tras focuri de avertizare asupra unui cargou care se îndrepta spre portul Ismail.

Potrivit Moscovei, căpitanul navei sub pavilion Palau, Sukru Okan, nu a răspuns la ordinul de oprire pentru “o inspecţie privind transportul de mărfuri interzise”. Cargoul a fost apoi lăsat să continue drumul spre portul ucrainean, potrivit Rusiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.