Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina

Publicat:

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, a acuzat joi Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual, informează AFP, potrivit agerpres.

“Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei”, a declarat Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram.


Citeşte şi: Aproape 1.900 de ‘instructori ruşi’ sunt prezenţi în Republica Centrafricană – Black News

“De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el.

Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.”Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei.”Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”.

Lubineţ nu a precizat cum a avut acces la această discuţie. El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia “măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”.

“Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri”, a adăugat el.”Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?”

Infracţiunile asupra minorilor, inclusiv abuzul sexual, sunt destul de obişnuite în Rusia.

Citeşte şi: Orban al Ungariei îi cere Ucrainei să renunțe – Black News

Ucraina acuză forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate de Moscova mii de copii, inclusiv orfani.

În septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război “la scară largă” în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Este ‘extrem de important’ ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina

Stoltenberg: Este 'extrem de important' ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina Este "extrem de important" ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina în războiul...

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi pentru ca europenii să...

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie Un comandament NATO pentru coordonarea sprijinului pentru Ucraina va fi operaţional în Germania din...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.