X

Kievul anunţă că ‘nu are informaţii’ despre o presupusă capitulare a peste 1000 de puşcaşi marini în Mariupol

Ministerul Apărării ucrainean a transmis miercuri că “nu are informaţii” despre presupusa capitulare a 1.026 de puşcaşi marini în oraşul-port asediat Mariupol, aşa cum a susţinut partea rusă, transmite EFE, potrivit agerpres

“Nu avem cunoştinţă despre aceste informaţii”, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării ucrainean, într-un mesaj difuzat de portalul Kyiv Independent.

Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

Ministerul Apărării rus a afirmat în raportul său de dimineaţă că 1.026 de militari ucraineni ai Brigăzii 36 de Infanterişti Marini au depus armele şi s-au predat.

Mariupol, port strategic la Marea Azov, se află sub asediul ruşilor de circa şase săptămâni.

Primarul oraşului, Vadim Boicenko, a estimat că, de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie, circa 21.000 de civili şi-au pierdut viaţa pe fondul luptelor care au loc în Mariupol.

Marţi s-a reuşit evacuarea din oraş a circa 200 de civili, care s-au deplasat cu ajutorul unor automobile particulare către Zaporojie.

Autorităţile ucrainene au anunţat că nu vor putea deschide niciun culoar umanitar miercuri din cauza încălcărilor armistiţiului de către trupele ruse.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

 

Tags: armistitiumarea azovMariupolpuscasi mariniZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina