X

Kievul califică drept un NONSENS investigaţia Rusiei asupra exploziei de la podul Kerci

Kievul a calificat miercuri drept un “nonsens” investigaţia Rusiei asupra exploziei care a avut loc săptămâna trecută şi care a avariat grav podul Kerci, care leagă Rusia de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova, informează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene de această explozie, iar miercuri dimineaţa Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunţat că a arestat cinci cetăţeni ruşi şi trei cetăţeni ai Ucrainei şi Armeniei în legătură cu această explozie.

Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

“Întreaga activitate a FSB şi a Comitetului de Investigaţii (rus) este un nonsens”, a declarat pentru radioul public Suspilne purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Ucrainei, Andrii Iusov, atunci când a fost întrebat despre acuzaţiile Moscovei cu privire la explozia de pe Podul Kerci.

Iusov a descris FSB şi Comitetul de Investigaţii drept “structuri false care servesc regimul Putin, astfel că noi cu siguranţă nu vom comenta asupra afirmaţiilor lor”.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus are un rol cheie în aprovizionarea forţelor ruse din sudul Ucrainei. Lung de 19 km, având şi o valoare simbolică, obiectivul a fost inaugurat cu fast de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018.

Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret pentru întărirea securităţii podului şi a ordonat o anchetă privind explozia.

Tags: Andrii IusovcrimeeaKercipodrusiaServiciul Federal de Securitate (FSB)ucrainaVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina