X

Kievul cere Rusiei să reducă ‘ostilitatea” în negocieri

Administraţia Volodimir Zelenski a cerut, joi, Rusiei să reducă “ostilitatea” în negocieri, în contextul în care Kremlinul a avertizat că furnizarea de armament suplimentar de către Occident Ucrainei are impact negativ asupra acţiunilor diplomatice , informează mediafax.

“Dacă Moscova vrea să demonstreze că este pregătită de dialog, trebuie să reducă nivelul de ostilitate” în negocieri, a afirmat joi Mihailo Podoliak, un membru al delegaţiei ucrainene, citat de cotidianul Le Monde.

Citește și : OMS se pregăteşte pentru posibile ATACURI CHIMICE în Ucraina

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi acţiunile naţiunilor occidentale de a furniza armament suplimentar Ucrainei nu facilitează deloc negocierile, ci mai degrabă generează “efecte negative”.

“Transferul în Ucraina a diverse tipuri de armament nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene. Efectele sunt mai degrabă negative”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de postul de televiziune Sky News.

Dmitri Peskov a condamnat şi sancţiunile din ce în ce mai puternice impuse Rusiei, considerându-le “continuarea unei abordări frenetice”. Oficialul rus a părut să se refere şi la decizia Administraţiei Joseph Biden de sancţionare a fiicelor preşedintelui Vladimir Putin. Penalităţile de acest tip sunt “dificil de înţeles şi de explicat”, a subliniat Peskov.

Citește și : Ruşii au trimis în Ungaria un avion plin cu combustibil nuclear

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, joi seară, că Administraţia de la Kiev va continua negocierile cu Rusia, pentru a evita producerea unor noi atrocităţi precum cele de la Bucha, localitate situată la periferia Kievului. Oficialul ucrainean a cerut comunităţii internaţionale să intensifice presiunile asupra Rusiei prin sancţiuni.

Tags: Dmitri PeskovDmitro KulebakievMihailo Podoliak
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina