X

Kievul cheamă la arme jumătate de milion de ucraineni

Kievul cheamă la arme jumătate de milion de ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marți că armata a cerut mobilizarea a încă 450.000-500.000 de persoane în armată, dar că nu a fost luată o decizie finală.

Liderul ucrainean a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, că înalți oficiali militari și guvernamentali urmau să discute „această problemă foarte sensibilă a mobilizării” și că parlamentul o va analiza apoi, transmite stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Statul american în care Donald Trump este interzis la alegerile prezidențiale – Stiripesurse.md

Zelenski a declarat că efectuarea unei mobilizări de o asemenea amploare ar necesita finanțare suplimentară.

„Punctul lor de vedere a fost… au propus mobilizarea a încă 450.000-500.000 de persoane. Aceasta este o cifră foarte serioasă”, a declarat Zelenski.

Kievul cheamă la arme jumătate de milion de ucraineni

„Am spus că aș avea nevoie de mai multe argumente pentru a susține această mișcare. Pentru că, în primul rând, este o chestiune de oameni, în al doilea rând, este o chestiune de corectitudine, este o chestiune de capacitate de apărare și este o chestiune de finanțe.”

Zelenski a declarat că ar fi nevoie de o finanțare suplimentară de 500 de miliarde de grivne (13,5 miliarde de dolari) pentru a susține mobilizarea dacă decizia va fi luată.

Fostul ministru al apărării Oleksii Reznikov a declarat vara trecută că aproximativ 1 milion de persoane erau angajate în sectorul de securitate și apărare al Ucrainei.

Tags: kievOleksii ReznikovucrainaVolodimir Zelenski
Război in Ucraina